"Det er min fars egen idé"

Sønnen til kunstneren, der designede det grønlandske flag, går til modangreb.

"Det er min fars egen idé" - 1
Det grønlandske flag er et plagiat, påpeger en kunstresearcher.<br>Arkivfoto: Morten Juhl Fold sammen
Læs mere

Grønlands flag er kommet i strid modvind. Det beskyldes af kunstkender Sven-Erik Hendriksen for at være et plagiat af roernes fane i Hjortshøj-Egå Idrætsforening ved Århus.

I et åbent brev til landsstyremedlem for kultur Doris Jacobsen, skriver han, at flagets ophavsmand, Thue Christiansen, har besøgt idrætsforeningen og kopieret designet.

- Da flagkonkurrencen blev udskrevet, kopierede han standeren og ændrede formen til en firkant i stedet for en trekant, men designet er det samme, hedder det i det åbne brev, som bringes i Grønlandsposten.

Smagløst og løgnagtigt, siger Thue Christiansens søn, Lars Christiansen. Han mener, at Sven-Erik Hendriksen lider af en sygelig trang til at komme i medierne, uanset hvilke omkostninger det får for andre.

- Jeg husker tydeligt i mine teenageår, hvor min far brugte dagevis foran sit skrivebord med den ene skitse efter den anden. Jeg kan med hundrede procents garanti sige, at det er min fars egen idé. Idéen fremkom ikke fra den ene dag til den anden efter en påstået rejse til Århus, siger Lars Christiansen.

Det grønlandske flag, Erfalasorput (som betyder "vort flag"), blev hejst første gang den 21. juni 1985 på Grønlands nationaldag.