»Det er ikke sjovt at blive kaldt idiot 48 timer i træk, men jeg fortryder intet«

Mette Bock, medlem af Folketinget for Liberal Alliance, snappede et billede ud af vinduet af tre arbejdsmænd, mens hendes tog holdt stille i Odense. »UMULIGT at effektivisere!« skrev hun spydigt. Og så fik hun ellers læst og påskrevet om banearbejderes arbejdsmlijø og farligheden ved at arbejde nær trafikerede togskinner.

Mysteriet om den tredje mand blev hurtigt løst. Fold sammen
Læs mere

Der står tre mand ved en jernbaneskinne.

Sådan starter dagens SoMe-historie, der både indeholder et mysterium om »den tredje mand« og en shitstorm, hvis igangsætter og levende mål ikke fortryder noget som helst. Heller ikke selv om hun er blevet overdænget med skældsord og har måttet æde sine ord i sig igen om (u)muligheden af at effektivisere ukrudtsbekæmpelsen på baneterrænet ved Odense.

 

»Det er ikke sjovt at blive kaldt idiot - og det der er værre - 48 timer i træk, men jeg fortryder intet. Jeg vil ikke være sådan en politiker, der kun tør sige koreograferede ting, efter at det hele har været igennem en presseafdeling og gjort kedeligt og glatpoleret. Jeg bliver ved med at være spontan, og så må jeg tage de tæsk, der kommer,« siger Mette Bock til Berlingske, der er et af de i skrivende stund otte medier, som har henvendt sig til hende om hendes »shitstorm« på Facebook.

Mette Bock har skrevet på sin Facebook - og insisterer også på over for Berlingske -  at det vigtige for pressen burde at være tale om effektiviseringen af det offentlige og ikke hendes måde at gribe sagen an på. Det tog imidlertid ikke lang tid for Internet-hjernen helt uden pressens hjælp selv at afvise hendes konkrete forslag til effektivisering.

Temmelig mange mennesker kunne nemlig ret hurtigt oplyse Mette Bock om, at den tredje mand på billedet ikke står med en dunk benzin til de to andre arbejderes maskiner. Han er en vagt, som skal holde øje med om der kommer et tog, som de to andre hverken kan høre eller se pga. høre- og ansigtsværn. Den gule boks er et tryklufthorn, som »den tredje mand« kan bruge til at advare sine kolleger, hvis et tog kommer uvarslet med 100 kilometer i timen imod dem.

En populær kommentar i den lange tråd bestod bare af et billede af Liberal Alliances folketingsgruppe med gule benzindunke photoshoppet i hænderne. Billedet er desværre uden nøjagtig anvisning af, hvordan man skulle tolke denne tilsyneladende sammenligning af politikerne med Bocks overflødige »tredje mand« på banelegemet i Odense.

Mette Bock erkender hurtigt, at hun tog fejl i sin antagelse om den tredje mand. Det har hun også fået at vide i længder i billedtråden, der har over 900 kommentarer og er delt 476 gange. .

»Min opdatering tidligere i dag med billede af de tre banearbejdere bekræfter min opfattelse af, at man skal sige noget dumt, frækt eller sjovt, så kommer der gang i den!,« skriver hun i en ny opdatering med indledningen »Shitstorm!«

Der er dog ikke ret mange af kommentarerne der beskylder hende for at være fræk eller sjov. Tonen bliver så grov, at Simon Ban-as Hother Hansens indlæg næsten forekommer hensynsfuldt og velargumenteret:

»Det kom helt bag på mig med den voldsomme reaktion. Jeg har jo bare set noget ud af vinduet, der undrede mig. Tonen er hård på de sociale medier, men jeg lever endnu, og mit humør er stadig godt,« siger Mette Bock, der stadig går ind for effektivisering af det offentlige, men som nok ikke her og nu vil skære ned på antallet af arbejdere, der skal til for at rydde ukrudt langs togskinnerne.