»Det er en langsom død«

Efter knap en uges sultestrejke har de 11 iranere roligt forladt Stefanskirken på Nørrebro i København.

Disse asylansøgere, der her taler med sognepræste Pernille Østrem i Stefanskirken, har nu forladt kirken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De 11 iranere, som siden onsdag har sultestrejket i Stefanskirken på Nørrebro i København, forlod tirsdag omkring klokken 12 kirken.

- Det foregik stille og ordentligt. De 11 blev kørt bort i to biler af repræsentanter for organisationen Asylret, fortæller Niels Nymann Eriksen, der er talsmand for Stefanskirken.

De 11 iranere, der alle er afviste asylansøgere, har sendt en SMS videre til pressen, hvor de fortæller, at de vil fortsætte sultestrejken et andet sted. De havde på forhånd fået besked på, at de ikke kunne fortsætte sultestrejken i kirken. Alligevel er de tilfredse med opholdet i kirken.

- Vi vil gerne takke for den varme, vi er blevet mødt med i Stefanskirken. Sognepræst Pernille Østrem har udvist stor gæstfrihed på kirkens vegne og omsorg for vores situation. Vi er hende taknemlige, og vi føler, at vi er blevet set og hørt. Det bliver vi ikke i asyllejrene, hvor vores liv i al ubemærkethed rinder ud som vand mellem hænderne på os. Det er en langsom død at være asylansøger i årevis, skriver de 11 sultestrejkende blandt andet.

Mandag aften var venner og støtter til de sultestrejkende samlet i kirken, hvor det udviklede sig til en slags afskedsfest.

De 11 iranere er under opholdet i kirken blevet tilset af sygeplejersker. De er svækkede efter næsten en uges sultestrejke, men har altså angiveligt besluttet at fortsætte med ikke at indtage føde.