»Det er ekstrem dårlig ledelse at sende (nu fyrede) medarbejdere på kursus med skjult dagsorden«

De sociale medier har ikke glemt, at Københavns Kommune har fyret 16 medarbejdere.

Hvad har Københavns Kommune egentlig gang i?

Det spørgsmål vil mange brugere på Facebook og Twitter gerne have svar på, efter at fire af de 20 regnskabsmedarbejdere, kommunen sendte på kursus hos konsulentvirksomheden Deloitte, kom tilbage til deres arbejde. Resten blev fyret, fordi de dumpede kurset.

Kurset bestod af 3,5 dages undervisning i økonomi, der skulle ruste de ansatte til at kunne »varetage nuværende og fremtidige opgaver,« viser dokumenter, som Avisen.dk er i besiddelse af.

Berlingske og flere andre danske medier fulgte op på historien fredag, og hurtigt spredte diskussionen - og forargelsen - sig.

Størst diskussion kommer der på kommentarer, hvor brugere skriver, at de er trygge ved kommunens beslutning om at fyre medarbejderne.

For eksempel skriver en kvindelig bruger, at »være offentlig ansat er ikke enslydende med at skulle slippe billigere for inkompetence«, og hun minder om, at regnskabsmedarbejdere jo »varetager vores fælles økonomi i kommunen«.

Winnie Axelsen, formand for HK Kommunal Hovedstaden, kalder derimod kommunens beslutning »rystende« og tilføjer, at medarbejderne ikke fra starten vidste, at de ville blive fyret, hvis de ikke bestod kurset. Derudover beskriver hun kurset som ganske svært og eksamen som nært umuligt.

Netop det forhold, at medarbejderne ikke kendte til de mulige konsekvenser, møder bred kritik på sociale medier.

Winnie Axelsen mener, at Københavns Kommune i stedet burde have taget snakken løbende med deres medarbejdere, hvis de mente, at de ikke havde de rette kompetencer.

Hun fortæller, at der blandt de fyrede er personer, som er over 50 år, og som har været ansat i mere end 30 år.