Det er dybt, dybt hemmeligt

Når PET får tilladelse til at aflytte mistænkte, er alt hemmeligt. Advokaten, dommeren og selv retskredsen er hemmelig.

Det er så hemmeligt, hvordan Politiets Efterretningstjeneste (PET) får tilladelse til sine hemmelige aflytninger, at absolut intet må komme til offentlighedens kendskab. Det har Østre Landsret afgjort, og dermed giver landsdommerne ro i sjælen hos Politiets Efterretningstjeneste (PET), skriver Ritzau.

Advokat Kristian Mølgaard er ved landsretten forsvarer for en af de fire unge, som er tiltalt for at have lagt planer om terrorisme, og derfor bad han retten om indsigt i grundlaget for aflytningen af hans klient.

Det har han ved rettens mellemkomst fået, men det er ser nok lidt anderledes ud, end han havde forestillet sig: For at beskytte de advokater, der skal varetage de mistænktes interesser i forbindelse med aflytninger, må deres navne ikke stå i udskriften. Det må dommerens navn heller ikke, og ikke engang hvilken retskreds, afgørelsen om aflytningen er afsagt i, må komme frem.

Normalt ville advokaten så få udleveret en kopi af kendelsen fyldt med sorte streger - men alene skrifttypen kan afsløre retskredsen, frygter politiet, og derfor bliver kendelsens ordlyd - minus de hemmelige navne - nedskrevet på ny.