Det er blevet for besværligt at flyve

Chefen for Københavns Lufthavne langer ud efter den linde strøm af nye sikkerhedsregler inden for luftfarten. Mange af dem forvirrer mere end de gavner.

Det er blevet alt for besværligt at være flypassager. De nye regler for håndbagage er bare det seneste skud på stammen af tiltag, der stiller store krav til tålmodigheden hos passagererne.

Den kontante udmelding kommer fra direktøren for Københavns Lufthavne, Niels Boserup. Han kritiserer politikere og myndigheder for at indføre nye sikkerhedskrav, uden at de gavner sikkerheden.

- Jeg savner risikoanalyser, før man begynder at indføre restriktioner, som i mange tilfælde slet ikke står mål med resultatet, siger Niels Boserup.

Han mener, at kravet om, at døren til cockpittet skal være forseglet under flyvningen, er den eneste reelle sikkerhedsforbedring, der er blevet indført i de senere år.

Som formand for sammenslutningen af internationale lufthavne (ACI) har han netop sendt et brev til den internationale luftfartsorganisation ICAO, der fastsætter de overordnede regler for flysikkerhed og lufthavnskontrol. Her kræver han, at ICAO tager initiativ til et nyt fælles regelsæt for alle verdens lufthavne, baseret på en grundig risikoanalyse./ritzau/