Det britiske kongehus atter ramt af pension

Blot en uge efter, prins Philip gik på pension, må dronning Elizabeth tage endnu en afsked i sit royale virke.

Det britiske kongehus atter ramt af pension. REUTERS/Chris Jackson/Pool Fold sammen
Læs mere
Foto: POOL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Knap har støvet lagt sig efter velgørenhedsparaden for det kongelige marinekorps i England, der markerede, at dronning Elizabeths mand, prins Philip, gik på pension, før det britiske kongehus må sige farvel til endnu en skattet medarbejder.

Dronningens yndlingshest, Daniel, trækker sig nemlig tilbage efter 14 års tro tjeneste. Det skriver Hello Magazine.

22-årige Daniel, en windsor grey-hest, var spændt for dronningens karet til flere vigtige begivenheder. Ud over både statsbesøg og parlamentets åbning var det Daniel, der gik forrest, da prins William og hans kone, Kate, tog fra Westminster Abbey efter deres bryllup i 2011.

 

Dronning Elizabeth er så glad for den dygtige hest, at en skulptur i original størrelse af Daniel og hans kammerat og kollega Storm er blevet opført.

Nu skal Daniel nyde sit otium til trav, og det er ikke hvor som helst, den royale kæledægge skal hen.

På Horse Trust i Buckingham Shire sørger personalet for, at tjenestesheste - både de royale såvel som militær- og politiheste - får en rolig og lykkelig pension.

- Det er et privilegium at få lov til at give disse prægtige dyr et roligt otium. Vi vil give Daniel en meget lykkelig og kærlighedsfyldt pension, siger Horse Trusts administrerende direktør, Jeanette Allen, til Hello Magazine.

/ritzau/FOKUS