Designer-tyv ryger i fængsel

En 30-årig mand er blevet idømt to et halvt års fængsel for organiseret tyveri af designermøbler. Politiet mistænker den dømte og to andre mænd for at være med i en landsdækkende tyvebande.

En 30-årig mand er blevet idømt to et halvt års fængsel for organiseret tyveri af designermøbler. Politiet mistænker den dømte og to andre mænd for at være med i en landsdækkende tyvebande. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Sæderup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Wegner-stole, Le Klint-gulvlamper og kunsthåndværk fra Georg Jensen.

Det var en kvalitetsbevidst 30-årig mand, der fredag blev idømt to år og seks måneders fængsel for at have stjålet designermøbler for mere end 1,6 millioner kroner.

Det skete ved Retten i Horsens, og Sydøstjyllands Politi, der har efterforsket sagen, oplyser, at to andre mænd er sigtet i sagen. Politiet mener, der er tale om en tyvebande, som har begået designerindbrud over det meste af landet.

Ifølge politiet havde de tre mænd en særlig »forretningsmodel«, hvor de på forhånd udså sig huse, hvor der var noget at komme efter. »Varekataloget« fandt de blandt andet på ejendomsmægleres hjemmesider, hvor de kunne se billeder af møbler og andet værdifuldt inventar i huse, der var sat til salg.

Når mændene havde udset sig et godt sted at begå indbrud, kørte de i flere tilfælde ud til huset i en varebil med gult blink. Herefter kunne de iførte arbejdstøj og refleksveste uhindret læse bilen med tyvekoster, mens godtroende naboer formentlig har troet, at der var tale om flyttefolk.

Lederen af efterforskningen, vicepolitiinspektør Carit Andersen fra Sydøstjyllands Politi, minder i den forbindelse om, at det er en god idé at mærke sine værdigenstande.

»Da vi stod med alle de dyre ting, så skulle vi jo have fundet nogle gerningssteder og nogle ejermænd, så vi kunne bevise, at tingene var stjålne. Her har det været en enorm stor hjælp, at mange borgere har mærket deres ting på en eller anden unik måde. Det kunne være en rød tusch-streg et bestemt sted under en stol til 50.000 kroner eller noget andet, det er ikke det afgørende. Mange har også noteret sig serienumre, og alt i alt har det lettet efterforskningen meget,« siger Carit Andersen i en pressemeddelelse.

Den 30-årige mand, der i retten nægtede sig skyldig, har tidligere været i politiets søgelys. Ifølge Sydøstjyllands Politi var han en af flere gerningsmænd, der i 2008 blev dømt for det opsigtsvækkende tyveri af nationalklenodiet Guldhornene fra museet »Kongernes Jelling«. Hvad tyvene formentlig ikke var klar over var, at der var tale om en rekonstruktion.

De to andre mænd, der er sigtet i sagen, nægter sig skyldige, oplyser Sydøstjyllands Politi.