Derfor lukkede politiet populær bademole – selv om de ikke havde delt en eneste bøde ud

Tirsdag eftermiddag indførte politiet et midlertidigt opholdsforbud ved Sandkaj og Göteborg Plads i Nordhavn. Men selv om flere berettede om solbadende gæster, der sad for tæt, blev der ikke uddelt bøder.

Opholdsforbud på Nordhavn. Fra kl. 12.30 tirsdag 2. juni blev det midlertidigt forbudt at tage ophold i en zone langs Sandkaj og Göteborg Plads. Forbuddet gælder frem til torsdag 4. juni 2020 kl. 18.00. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Badende gæster og folk, der nød solen på Sandkaj og Göteborg Plads ved Nordhavn, fik i pinsedagene politiet til at patruljere på den populære bademole i Nordhavn.

Men på trods af, at flere over for Berlingske har beskrevet, hvordan der ved havnebadet var »flere mennesker end i Tivoli på en god dag«, udskrev politiet ingen bøder.

Alligevel lukkede politiet pludselig tirsdag molen ned og indførte et opholdsforbud frem til torsdag 18:00.

Årsagen til, at de især mange unges adfærd ikke medførte bøder, men alligevel kort tid efter gav anledning til et opholdsforbud, er følgende:

Folk på kajen brød faktisk ikke forsamlingsforbuddet i Nordhavn i løbet af pinsedagene. Der var ikke behov for bøder, lyder det fra politiet.

Bade- og solgæster nyder sommervejret ved Nordhavn mandag, pinsedag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe.

I stedet valgte politiet at appellere til borgernes moral og oplever, at langt de fleste borgere lytter, når de går i dialog med dem, siger politiinspektør Peter Dahl fra Københavns Politi til Berlingske.

»Det vigtigste er at sætte dialog i gang. Hvis vi skal forhindre, at covid-smitten spreder sig, bliver borgerne nødt til at hjælpe os. Vi har den mulighed, at vi kan dele bøder ud eller etablere et opholdsforbud, men der er vel ikke nogen, der ønsker, at politiet skal rende i hælene på borgerne, hver gang de finder en solplet. Der må vi bare opfordre til, at man følger retningslinjerne,« siger Peter Dahl.

Han fortæller, at de i går var massivt til stede især ud på eftermiddagen, men at »tilstrømningen var enorm«. Og heri findes årsagen til forsamlingsforbuddet.

Over for TV 2 Lorry forklarer Peter Dahl, at det netop var den konstante tilstrømning, der i sidste ende var årsagen til opholdsforbuddet.

»Tilstrømningen har bare været så massiv, og der har været en del udskiftning i de folk, der er der. Det vil sige, at vi kan starte forfra i vores vejledninger hele tiden,« siger Peter Dahl.