Derfor bør du gå i skoven lige netop i dag

Selvom vi er omringet af grønne områder i Danmark, kan det godt være svært at se skoven for bare træer – eller i hvert fald at huske at bruge den. Lige netop i dag er der dog en helt særlig grund til at gå på skovtur.

PR-foto. Fotograf: Søren Fodgaard Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I dag søndag er det Skovens Dag. Det betyder, at der lige netop i dag bliver sat særligt fokus på de danske skove. Derfor byder Dansk Skovforening og en lang række kommunale skove på forskellige oplevelser i naturen, hvor man samtidig kan komme til at møde de mennesker, der planter, plejer og passer de danske skove.

Arrangementerne foregår flere steder i landet og henvender sig både til voksne, børn og børnefamilier. På Skovens Dags hjemmeside kan man finde en hel liste over skove i landet, hvor der i dag bliver afholdt helt særlige arrangementer og skovture.

Her er tre af dem:
•    Brøndby Naturskole fejrer Skovens Dag med en lang række oplevelser i Brøndbyskoven. Blandt andet kan man samle spiselige urter med en naturvejleder fra skoven, lave urtefrikadeller eller lave pandekager med byens spejdere over bål. Der vil også være mulighed for at få en tur i hestevogn gennem skoven, plante blomster til naturskolens bier og at gå på jagt efter smådyr omkring naturskolen.
Det er gratis at deltage i arrangementet, som finder sted fra kl. 11-14.

•    Ørnereden Naurcenter i Højbjerg inviterer til svampejagt, hvor man kan lære lidt om skovens spiselige bestanddele. Deltagerne følges ad på en lang gåtur gennem skoven, hvor de spiselige svampe og skovens blomster kan plukkes. Efter gåturen tændes der op for blusset uden for naturcenteret, hvor den indsamlede mad bliver tilberedt, så man kan smage på den.
Det hele starter kl. 10 og varer til kl. 14.

•    Vandskoven i Odense holder en helt ekstraordinær fest i Skovens Dags navn. Den nye vandskov bliver nemlig først indviet i dag, og det er alle inviteret til at komme og opleve.
I løbet af dagen vil der blandt andet blive plantet nye træer, være prøvesmagning af grundvand og bære mulighed for at plante sit eget træ til den nye skov. Man kan også få et »træ« med hjem i en potte, prøvekøre en plantemaskine og se en demonstration af droneflyvning.
Indvielsen er arrangeret af Hedeselskabet og Vandcenter Syd og finder sted på Møllegyden i Odense SV. Dagen begynder kl. 14 og fortsætter, til folk går hjem. Arrangementet er åbent for alle, men værterne opfordrer til, at man tilmelder sig på deres mail, så de har en idé om, hvor mange, der kommer.

Årets tema er »Skovens energier«

Til dette års Skovens Dag er der særligt fokus på skoven som energikilde for dyr og mennesker. Træ fra bæredygtigt skovbrug er en CO2-neutral energikilde og verdens mest miljøvenlige råstof. Dansk Skovforening vil gerne fortælle flere mennesker om, hvordan vi kan bruge de danske skove på en fornuftig måde for at skabe energi, der skader klimaet mindst muligt. På Skovens Dags hjemmeside kan man læse mere om skovens energier.

Historien bag Skovens Dag

Skovens Dag har været en fast tradition siden 1994. Det er en årligt tilbagevendende dag, hvor der skabes opmærksomhed på de danske skove. Idéen med Skovens Dag er at øge danskernes viden om skovbrug og skabe opmærksomhed på skovens bæredygtige råstoffer.

De fleste danskere holder af at besøge skoven med jævne mellemrum, men Dansk Skovforening vil gerne sprede større viden om, hvad naturfolkenes daglige skovdrift betyder for naturen, miljøet og skovgæsterne i den skov, som vi kender og holder af.

Skovens Dag afholdes hvert år den første søndag i maj.