Der skal mere gang i Københavns natteliv

De københavnske politikere skal i aften diskutere, om restaurationer i dele af byen må støje mere. Københavns teknik- og miljøborgmester vil have mere liv i byen, men de lokale frygter mere uro og utryghed.

Københavnerne kan se frem til, at der til sommer kommer mere fest og farver over hovedstadens natteliv. Politikerne i Teknik- og Miljøudvalget skal i aften tage stilling til et forslag om i en forsøgsperiode at lempe reglerne for støj fra byens værtshuse, cafeer og diskoteker.
Forslaget modtages med delt begejstring af de berørte parter. I restaurationsbranchen glæder man sig forståeligt nok over de lempede vilkår, mens beboerne i Indre By frygter, at der kommer endnu mere larm, mere affald i gader og stræder og en større utryghed i byen.
De nye regler berører i første omgang restaurationer i to områder i byen. Nemlig på restaurationssiden af Nyhavn og i den nordlige del af den såkaldte Metropolzone omkring Rådhuspladsen og Axeltorv.
Under overskriften »Gang i København« skal politikerne diskutere, hvorvidt restaurationerne i de to områder skal have lov til at skrue op for musikken og forlænge udendørsserveringen fra kl. 24 til kl. 02 om natten - eller endnu senere.
Kun hvis larmen kommer helt ud af kontrol, skal Miljøkontrollen, som i dag håndhæver de gældende støjregler, gribe ind.
Teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam (R) forudser da også, at forslaget afføder voldsomme reaktioner - negative såvel som positive.
»Vi har ønsket at forenkle de gældende regler, samtidig med at vi også har ønsket at skabe mere liv i byen. København vil gerne være en international metropol, men en storby af den størrelse lukker