Der kommer markant flere familie- sammenføringer i år

Regeringen forventer, at der kommer 11.000 familiesammenføringer i år, hvilket er mere end først ventet. Det er især flygtninge fra Syrien, der trækker tallet op.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere flygtninge får familiesammenføringer i 2015 end hidtil ventet, skriver Jyllands-Posten.

Dermed er integrationsopgaven for kommunerne langt større, end blot at tage imod de 12.000 flygtninge, som regeringen i slutningen af 2014 annoncerede, kommunerne skulle forberede sig på at tage imod i 2015.

Stigningen skyldes i høj grad, at der kommer mange flygtninge fra Syrien, og at disse flygtninge i højere grad trækker familie med sig end andre tidligere flygtningegrupper.

Ifølge Udlændingestyrelsen har syriske flygtninge i gennemsnit søgt om at få 1,4 familiemedlem til Danmark. Det være sig ægtefælle eller børn.

I år har 3.329 syrere foreløbigt søgt om at få familiesammenføring. En aktindsigt i Statsministeriet viser, at regeringens økonomiudvalg i januar fik at vide, at myndighederne i 2015 forventer at give omkring 11.000 opholdstilladelser som følge af familiesammenføring.

Det svarer til en fordobling i forhold til en tidligere udmelding, lyder det i aktindsigten ifølge Jyllands-Posten.

Asylchef i Røde Kors Anne la Cour forklarer, hvorfor syrerne oftere har behov for at søge familiesammenføring.

»Mændene er ofte flygtet alene, fordi flugten er farefuld og dyr, og de har efterladt kone og børn i nærområderne,« siger hun til Jyllands-Posten.

Hun peger på, at de afghanske flygtninge eksempelvis ofte var unge, ugifte mænd, som flygtede for at undgå Taliban. Mens det tilbage i 1990erne ofte var familier, der flygtede sammen fra Balkan.

Dansk Folkeparti og Venstre kritiserer det stigende antal familiesammenføringer, mens Socialdemokraternes integrationsordfører, Ole Hækkerup (S), forsikrer, at der er styr på situationen.