Der kan gå en uge fra brudt isolation til grønt coronapas: »Ville være logisk at lade det følges ad«

Sundhedsstyrelsen har forkortet både isolationstiden og perioden fra en positiv coronatest til et grønt coronapas. Men hvis man er uden symptomer efter fire dage, kan man bryde isolationen. Og så går der en uge, før man atter kan tage på restaurant eller i fitnesscenteret.

Man kan risikere at vente op til en uge, før man atter kan gå på restaurant eller i fitnesscenteret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Stefani Reynolds/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sundhedsstyrelsen forkortede 16. januar den periode, der går fra, at man er smittet, til man igen har et grønt coronapas.

Tidligere måtte man vente 14 dage, fra man fik et positivt testsvar, til man igen fik et grønt coronapas. Men det har Sundhedsstyrelsen forkortet til 11 dage.

Derfor har man nu et grønt coronapas, hvis man har en positiv coronatest, der er mellem 11 dage og fem måneder gammel.

Efterfølgende forkortede styrelsen også isolationstiden for en smittet. Før skulle man isolere sig i syv dage, hvis ikke man havde symptomer efter en positiv coronatest – nu skal man isolere sig i fire dage.

Samtidig skal man ikke længere vente 48 timer på at bryde isolationen, efter at symptomerne er ophørt. Man skal dog minimum isolere sig i fire dage, og hvis man efter det er symptomfri, kan man bryde isolationen.

De to ændringer betyder, at man fortsat må vente en uge fra brudt isolation, til man igen har et grønt coronapas. Det er dog forudsat, at man enten er symptomfri efter fire dage eller ikke har haft symptomer og dermed også kan bryde isolationen efter fire dage.

Og derfor bør man forkorte perioden mellem afbrudt isolation og grønt coronapas yderligere.

Det siger to coronaeksperter til TV 2.

»Det giver god mening at sammenholde det, så i det øjeblik, man ikke er i isolation mere, har man også et coronapas,« siger Torben Mogensen, formand for Lungeforeningen og tidligere lægefaglig direktør på Hvidovre Hospital.

Det er Jens Lundgren, professor i infektionssygdomme på Rigshospitalet, enig i.

Ifølge ham ville det være »logisk« at lade retningslinjerne for isolation og coronapas følges ad, så passet bliver gyldigt igen, når isolationen kan ophæves.

Regeringen fremlægger onsdag en plan for, hvilke restriktioner der forlænges eller ophæves efter 31. januar.