»Der er rigtig meget, vi forældre ikke ser«

Kathrine Busch er begejstret for sin søns institution, men pædagogernes rammer kan blive bedre.

Kathrine Rødbro Busch er meget tilfreds med sin søns daginstitution, Himmelrummet på Østerbro. Her afleverer hun sin søn Frederik. Ni ud af ti forældre er tilfredse med vuggestuen eller børnehaven, viser ny måling lavet af TNS-Gallup for Berlingske. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

I en mail til Berlingske skriver 29-årige Kathrine Busch det med versaler:

At hun er MEGET tilfreds med sin søn, fireårige Frederiks, institution, Himmelrummet på Østerbro i København.

Hun er en af de ni ud af ti forældre til et barn i vuggestue eller børnehave, som ifølge en TNS Gallup-måling for Berlingske er meget eller overvejende tilfreds med det sted, hvor deres barn slår sine folder i dagtimerne.

Også selv om pædagogerne kunne være flere, legepladsen større, og en placering i stueplan havde været at foretrække frem for på første sal, når Frederiks lillebror, Christian, er med i barnevognen.

For Kathrine Busch bunder tilfredsheden i høj grad i de pædagoger, som hver dag tager imod børnene og får tingene til at køre fra morgenstunden.

»Pædagogerne er enormt engagerede, søde og åbne over for børnene. De er kærlige, og der er plads til knus, kram og omsorg, og så kunne man sikkert få federe faciliteter og en kæmpestor legeplads, men jeg vil bare langt hellere have nærværende pædagoger,« siger Kathrine Busch, som også fremhæver stedets leder og de aldersopdelte stuer som elementer, der får tilfredsheden til at stige:

»Jeg føler, at der er tid til Frederik, til mig, og at der bliver tid til Christian, når han starter om et par måneder. Det er rigtig rart og trygt.«

Alligevel har Kathrine Busch oplevet konsekvensen af for få hænder, og eksempelvis prøvet at hente Frederik på et tidspunkt, hvor gul stue var lagt ned, og kaos bredte sig.

Artiklen forsætter under billedet...

tal Fold sammen
Læs mere

Det sker imidlertid sjældent, for Himmelrummets pædagoger knokler for ikke at sende forældre videre med en følelse af, at et barn ikke er blevet set, stimuleret og taget imod.

»Jeg tror, der er rigtig meget, vi forældre ikke ser. Selvfølgelig kan vi fornemme, hvis der er for mange børn til for få voksne en morgen, men jeg tror ikke, at forældre mærker, at faget er blevet så presset, som pædagogerne siger. Simpelthen fordi de har en faglig stolthed og skjuler det for os,« siger hun.

Selv ønsker Kathrine Busch sig flere pædagoger, end tilfældet er i dag. For jo flere voksne, jo bedre for børnene, som så kan skabe flere relationer, ligesom kontakten og indlæringen bliver vedligeholdt. Samtidig vil flere hænder betyde, at pædagogerne ikke slår sig selv oven i hovedet, fordi rammerne ikke tillader dem at levere en indsats, de selv finder tilfredsstillende.

»Det er klart et problem, at pædagoger i dag er så gode til at være pædagoger, at vi forældre slet ikke ser, når de er lige ved at brænde sammen,« siger Kathrine Busch.