Der er brug for ny bro mellem Sverige og Danmark

Den svenske regering opprioriterer nu planlægningen en ny Øresundsforbindelse mellem Helsingør og Helsingborg. Ny undersøgelse viser, at der er behov for en ekstra bro eller tunnel i Øresundsregionen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv med en begrænset vækst i bil- og togtrafikken over Øresund bliver der frem mod 2050 behov for en ny fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg. Det viser en ny rapport, som den svenske regering har offentliggjort fredag.

Derfor vil den svenske regering nu opprioritere planlægningen af en ekstra fast forbindelse i Øresundsregionen i svensk regi men også tage kontakt til den danske regering, efter at den daværende VK-regering lod forstå, at projektet ikke er på den aktuelle dagsorden.

Det har tidligere været fremme, at især godstrafikken med tog over Øresund vil stige markant, når Femernforbindelsen åbner. Men kapaciteten på skinnerne på den nuværende Øresundsbro er ikke særlig stor.

Helsingørs borgmester er begejstret

I Danmark har projektet hovedsageligt været fuldt med stor interesse i Helsingør Kommune. Og Helsingørs borgmester Johannes Hecht Nielsen (V) kalder det da også "fantastisk" og "glædeligt", at den nye rapport peger på, at en Helsingør-Helsingborg forbindelse (HH-forbindelse) bliver nødvendig.

- Det er helt nødvendigt, at Danmark nu kommer på banen i spørgsmålet om en fast HH-forbindelse, efter at den svenske regering har besluttet at opprioritere projektet. Jeg vil derfor snarest muligt tage initiativ til, at spørgsmålet bringes op i regeringen og i Folketingets Transportudvalg, siger Johannes Hecht-Nielsen.