Den Uafhængige Politiklagemyndighed efterforsker københavnsk dødsulykke bredt: »Vi undersøger de her sager til bunds«

Den Uafhængige Politiklagemyndighed efterforsker i øjeblikket en sag, hvor en person er død og en anden kvæstet efter et fald fra en altan i Københavns Nordvestkvarter. Episoden har fundet sted i forbindelse med en politiforretning søndag.

En person er søndag død efter et fald fra en altan i Københavns Nordvestkvarter. Sagen efterforskes nu af Den uafhængige Politiklagemyndighed. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søndag morgen fandt en mystisk og i sidste ende tragisk hændelse sted i København.

Omkring klokken 9.12 modtog Københavns Politi en anmeldelse om det, der blev betegnet som »husspektakellignende forhold« i en lejlighed på fjerde etage i Københavns Nordvestkvarter.

I lejligheden på Smedetoften befandt der sig to mænd, og i forbindelse med at politiet rykkede ud til adressen, skulle de to mænd have sprunget ud fra altanen. Den ene af de to, en 32-årig mand, er efter faldet afgået ved døden, mens den anden mand er hårdt kvæstet. Han blev kørt til hospitalet umiddelbart efter hændelsen.

Fordi den 32-årige mand afgik ved døden, mens politiet var til stede, blev Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) tilkaldt. De efterforsker nu sagen:

»Vi er lige ved at få klarlagt de præcise omstændigheder herunder præcis, hvor politiet var, og hvordan situationen udspillede sig. Og jeg kan ikke sige præcis, hvordan situationen forløb, for det er det, vi er ved at undersøge. Men vi blev underrettet om, at politiet var til stede, og derfor vurderede vi, at det var en sag, som vi skulle ind over,« siger specialkonsulent ved DUP Signe Stolberg.

Det er fuldstændig normalt, at DUP efterforsker en hændelse, hvis en person er kommet alvorligt til skade eller afgået ved døden i politiets varetægt. Det er faktisk forankret i Retsplejelovens paragraf 1020a stk. 2.

Giver ingen mening

Søndag eftermiddag var både DUP og Københavns Politi til stede på adressen i Københavns Nordvestkvarter. Det var også Ekstra Bladet, som har snakket med den nu afdødes veninde.

Veninden fortæller til Ekstra Bladet, at det »ikke giver mening«, at den nu afdøde mand skulle være hoppet frivilligt ud over altanen.

»Han har haft sine run-ins med politiet, men han er ikke bange for dem. Vi forstår ikke, hvis han skulle tage en beslutning om at flygte og så ved at hoppe ud fra en altan på fjerde sal. Han elskede livet for meget,« siger veninden til Ekstra Bladet.

Samme billede deler de pårørende til de to personer, som har været involveret i ulykken. I et opslag på Facebook eftersøger de personer, som har været til stede i området, og som muligvis har optaget billeder og videoer af, hvad der er foregået omkring lejligheden i tidsrummet 8.45 til 9.45.

Ekstra Bladet kan ligeledes fortælle, at den afdøde mand kort før hændelsen har forsøgt at ringe til en pårørende otte gange. Første opkald skulle være forsøgt lidt over klokken 9 søndag morgen.

Den pårørende havde ifølge Ekstra Bladet ikke sin telefon på sig søndag morgen, mens opkaldene forekom, og derfor blev der ikke svaret.

Efterforsker bredt

Signe Stolberg fortæller, at DUP ikke i øjeblikket arbejder ud fra en hypotese om, at der skulle være foregået noget kriminelt fra politiets side. Udgangspunktet i denne type sager, hvor en person afgår ved døden eller kommer alvorligt til skade, er, at man foretager en bred efterforskning.

»Vi undersøger altid de her sager til bunds, og det gør vi også i denne her for at få klarlagt, hvad der sket. Så det er ikke sådan, at vi gør os nogen tanker om det ene eller andet. Vi går ind til det objektivt og efterforsker bredt,« siger Signe Stolberg og tilføjer:

»Så det er ikke med en hypotese om, at der er blevet begået noget strafbart.«

Når Den Uafhængige Politiklagemyndighed har afsluttet sin efterforskning, vil den sende resultatet til Statsadvokaten. Statsadvokaten vil derefter tage stilling til, om der skal rejses en sag mod de involverede betjente. Signe Stolberg kan dog ikke fortælle nærmere om, hvornår man kan forvente, at efterforskningen er færdig:

»Det kan jeg ikke sige noget om. Vi undersøger sagen løbende,« siger hun.

Københavns Politi oplyser gennem sin pressetjeneste, at de ikke har mulighed for at kommentere sagen, mens politiklagemyndigheden efterforsker sagen.