Den tidligere Guantanamo-fange fængslet

PET følger med fra sidelinjen i en bedragerisag i Roskilde. Den tidligere Guantanamo-fange er netop blevet varetægtsfængslet.

Den mand, der i næsten to år var fange i Guantanamo-basen, er blevet varetægtsfængslet i Roskilde. Politiet sigter ham for bedrageri for godt 100.000 kroner. Politiets Efterretningstjeneste oplyste torsdag, at man er opmærksom på sagen.

Under enorm mediebevågenhed blev den 34-årige mand i februar 2004 bragt tilbage til Danmark, efter at han i næsten to år havde været USAs fange på Cuba. Han var blevet pågrebet i Afghanistan, men blev aldrig sigtet for at have overtrådt loven.

Siden fik manden et job som postbud, og det var i den forbindelse, at han tilsyneladende har begået bedrageri. I hvert fald sigter Midt- og Vestsjællands Politi ham for at have stjålet breve med både hævekort og pinkoder til to firmaer og en privat kvinde i Greve. Onsdag eftermiddag fængslede en dommer i Roskilde ham for to uger.

Chefen for PET, politimester Jakob Scharf, besluttede torsdag at kommentere sagen. Blandt andet i lyset af kriminalsagen fra Roskilde vil PET "også fremover foretage løbende vurderinger af de sikkerhedsmæssige forhold i forbindelse med den pågældende person," hedder det i en udtalelse.

/ritzau/