Den skulle holde måger på afstand – men den skrigende robot er endnu værre

Københavns Kommune har måttet bede en boligforening om at slukke en robot, der skulle skræmme nærgående måger væk. Nabo efter nabo har klaget over larmen.

Det er ikke kun på Østerbro, at Københavns Kommune får klager over generende robotter, der skal skræmme måger væk. Det er også på Amager og i Valby. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/Arkivfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Høje fugleskrig lyder langs en rød murstensejendom i Hesseløgade på Østerbro i København.

Skigene er metalliske og kan måske på afstand forveksles med fugle, men lytter man efter, er den metalliske lyd ikke til at overhøre.

Afsenderen har da heller ikke hverken vinger eller fjer, men er en robot, hvis eneste formål er at skræmme måger væk.

Nu har en række naboer i kvarteret dog fået nok og har rettet henvendelse til Københavns Kommune, der har modtaget i alt 11 klager om generende støj, skriver mediet ØsterbroLIV.

En af dem Thomas Kokholm, der er genbo til den røde murstensbygning.

»Der kommer flere forskellige lyde derfra, der enten lyder som måger eller rovfugle, og nogle gange har det været flere gange i timen,« siger han til københavnermediet og tilføjer:

»Der er i forvejen problemer med støj i byen. Det er en stressfaktor, for når den ikke er der, kan folk gå og vente på, hvornår den kommer.«

Kommunen har nu bedt boligforeningen A/B Hesseløgade om at slukke for robotten. Sker det ikke, bliver der udstedt et påbud. Foreningen har kontaktet robottens leverandør og venter på tilbagemelding, før en endelig beslutning træffes, skriver ØsterbroLIV.

Robotten på Østerbro er ikke den eneste af sin art, som Københavns Kommune har modtaget klager over. Det er også sket i Valby og på Amager.