Den skal være der om 15 min.

Regeringen lover i forbindelse med kvalitetsreformen, at der højst må gå 15 minutter, før ambulancen er fremme.

Foto: Bax Lindhardt/ Scanpix Fold sammen
Læs mere

15 minutter. Længere tid må det ikke tage før ambulancen er fremme.

I den kvalitetsreform regeringen i dag fremlagde lover statsminister Anders Fogh Rasmussen at ingen ambulance må være længere tid undervejs ved akut tilkaldelse.

En plan, der ifølge Claus Aagaard, regionsdirektør i region nord, også er mulig at opfylde. Men det vil kræve friske ressourcer.

- Med det nuværende setup er det ikke muligt, men alt kan lade sig gøre. Også dette. I sidste ende er det et spørgsmål om ressourcer. I Nordjylland har vi flere steder lange afstande, så der er vi nødt til at foretage nogle ændringer.

Han påpeger, at disse ændringer blandt andet omfatter, at afsætte midler til døgnbemandede ambulancestationer tættere på yderområderne i Nordjylland.

- Tag for eksempel Hanstholm. Det er et af de sorte områder, hvor ambulancerne er længere undervejs end 15 minutter. Nærmeste station er Thisted, og der vil klart være brug for at lægge en ny endnu tættere på, siger Claus Aagaard.

Han ønsker ikke at kommentere på, om region Nordjylland er berettiget til flere ressourcer end København, da man i hovedstaden kan klare sig med de nuværende stationer.

Københavnere skal ifølge Falcks statistik for andet kvartal 2007 i gennemsnit vente 6,6 minutter på en ambulance. Til sammenligning skal en nordjyde vente 9,0 minutter i snit.