Den sibiriske kulde holder et fast tag i Danmark

Det vinterlige vejr med spredte snebyger og temperaturer lige under frysepunktet kommer til at vare ved resten af ugen.

Temperaturer under frysepunktet gør det svært for biltrafikken. Her på vej ved Holbæk. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Der er god grund til at være særlig opmærksom, når du bevæger dig ud i morgentrafikken disse dage.

Vejrguderne puster kolde vind fra Sibirien mod Danmark, og det sender temperaturen ned under frysepunktet både i dag og resten af ugen. Flere politikredse advarer derfor borgere om, at der kan være glat, selvom vejvæsenet har travlt med at salte flere steder i landet.

»Vi får en periode her med koldt og vinterligt vejr. I dag og i morgen kommer der en del skyer og til tider sne og snebyger, mens temperaturen kommer til at ligge lige under frysepunktet om dagen og om natten når ned til fem graders frost,« fortæller vagtchef ved Hos Danmark Meteorologiske Institut (DMI), Steen Rasmussen.

Vinden fra øst bliver let til frisk, og kombinationen af vind og kulde kan få det til at føles som 10-15 graders frost, advarer vagtchefen.

Mens kulden varer ved, ser det ud til, at vinterblege danskere kan få et tilskud D-vitamin med hjælp fra solens stråler sidst på ugen.

»Torsdag og fredag ser det ud til, at vi får lidt sol og kun få snebyger, men fortsat frostvejr og frisk vind fra øst,« siger Steen Rasmussen.

I weekenden tager mange hul på en uges vinterferie, og for dem, som ikke rejser udenlands, starter den ligesom resten af ugens dage med frost, skyer og mulighed for lidt sol.

»I weekenden vil temperaturen fortsat ligge imkring frysepunktet og tre graders frost, og der er ikke den store variation mellem dag og nat på grund af skyerne.