Den myrdede 21-årige Cem Aydin på videofilm kort før sin død

I håb om et gennembrud i efterforskningen af drabet på 21-årige Cem Aydin, der blev tæsket ihjel om aftenen 19. januar 2012 på Frederiksberg, offentliggør Københavns Politi nu en video optaget kort før drabet. Se videoen her på siden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Optagelserne er fra en shawarma-restaurant på Nørre Voldgade ved Nørreport.

På billederne, der formentlig er de sidste af den 21-årige Cem Aydin i live, ses han give sin kæreste et kram. Efterfølgende indtager han et måltid, og de forlader restauranten.

- Medierne har bragt mange oplysninger om sagen, herunder at Cem Aydin havde en kæreste, og at motivet til overfaldet muligvis kunne været æresrelateret. Det er naturligvis oplysninger, som vi har været bekendt med lige fra efterforskningens start. Vi har dog indtil nu over for pressen hverken villet be- eller afkræfte oplysninger om denne kæreste, idet vi i en sådan alvorlig sag har et stort hensyn at tage til dræbtes familie og venner.

- Det er samtidig meget vigtigt for os at understrege, at vi intet belæg har for at sige, at motivet til overfaldet skulle være æresrelateret. Vi efterforsker fortsat meget bredt, siger politikommissær Hans Erik Raben, Københavns Politi, Drabssektionen, i en pressemeddelelse.

Cem Aydin optræder på optagelserne i det tøj, han bar, da han blev overfaldet kl. 23.17 på Kong Georgs Vej ud for nr. 116, 2000 Frederiksberg.

Måltiden på shawarma-restauranten begynder ifølge restaurantens egen overvågning optagelse kl. 21.21 - altså knap to timer før Cem Aydin blev overfaldet.

Efterforskningen har siden vist, at Cem Aydin den aften tog bus 350S fra Nørreport sammen med sin kæreste. De stod af ved stoppet nær Stærevej, hvor de tog afsked ca. kl. 22.30.

Herfra tog Cem Aydin - formentlig til fods - denne rute til hjemmet på Frederiksberg:

Stærevej – Vestergårdsvej – Mågevej – Borups Allé – Fuglebakkevej – Duevej – Mariendalsvej – Nordre Fasanvej frem til Kong Georgs Vej

Ifølge Hans Erik Raben sker offentliggørelsen af videoen, der her til aften også vises i TV 2's program Station 2, i håbet om at få flere konkrete henvendelser, der kan hjælpe politiet på rette vej i efterforskningen.

- Vi håber med indslaget at kunne appellere til de vidner, der må være derude, og som må sidde inde med en konkret viden dels om baggrunden for overfaldet på Cem Aydin, dels en konkret viden om gerningsmændenes identitet, siger Hans Erik Raben i pressemeddelelsen.

dlfkgjlfkdg