Den lille prins kom sejlende til barnedåb

Prins Joachim, prinsesse Marie og deres lille søn ankom i formiddag om bord på kongeskibet Dannebrog til Haderslev forud for den lille prins’ barnedåb i Møgeltønder Kirke på søndag.

Prins Joachim, prinsesse Marie og deres lille søn ved ankomsten til Haderslev. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jesper Kristensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Om bord på kongeskibet var også regentparret, som indleder deres sommerophold på Gråsten Slot, og prins Joachims to ældste sønner, prins Felix og prins Nikolai.

De to prinser er i følge Billedbladet tiltænkt fremtrædende roller ved søndagens højtidelighed i den idylliske Møgeltønder kirke, hvor knap 200 gæster er inviteret til barnedåb og efterfølgende reception på Schackenborg Slot.

Barnedåben finder sted kl. 17.30, og det ventes at blive prinsesse Marie selv, der bærer den lille nye prins, som der er tradition for i det danske kongehus.

Til anledningen er den kongelige døbefont og det kongelige dåbssæt af guld bragt til Møgeltønder. De har været anvendt ved alle danske kongebørns dåb siden 1671. Første gang døbefonten og dåbssættet kom i brug, var ved kronprins Frederik IVs dåb.

Barnedåben finder sted i den samme kirke, hvor prins Joachim og prinsesse Marie blev gift den 24. maj 2008. Og hvis vejret holder, hvad meteorologerne forudsiger, bliver det næsten lige så dejligt solskinsvejr på søndag som dengang.

Det er kongelig hofkonfessionarius, biskop Erik Normann Svendsen, der skal døbe den lille prins og afsløre de formentlig fire navne, der indtil da holdes som en dyb hemmelighed. Der gættes imidlertid allerede ivrigt blandt såvel navneforskere som menige danskerenskere og navneforskere på, hvad den lille prins skal hedde.

Prins Joachim selv »afslørede« med glimt i øjet, at det kan blive »alt fra Ib til Nebukaneser«, da han og familien forlod Rigshospitalet efter den veloverståede fødsel den 4. maj.

Der vil formentlig blive tale om fire navne, som der ligledes er tradition for i kongehuset - og sandsynligheden taler også for, at enten Christian eller Frederik vil blive ét af dem. Farfars navn, Henrik, kan også komme på tale, ligesom der gættes på, at der vil indgå et navn fra prinsesse Maries franske familie.

Pensioneret navneforsker fra Københavns Universitet dr.phil. Eva Meldgaard har tidligere gættet på, at den lille prins i stedet kunne blive opkaldt efter sin egen far, så Joachim eller Holger - som Joachim også hedder - dukker op i navnekombinationen. Og så tror hun også, at navnet Valdemar, der populært i kongefamilien, kunne være en oplagt mulighed. Danmark har haft fire Valdemarer på tronen, senest Valdemar Atterdag (konge af Danmark 1340 - 1375).

- Mit bud kunne også være Benjamin, det navn er ens på dansk og fransk, og prinsesse Marie har en bror, der hedder Benjamin, siger Eva Meldgaard til Berlingske.dk.