Den Lille Havfrue vandaliseret med politisk budskab

Turistattraktionen Den Lille Havfrue er natten til mandag blevet malet til med et politisk budskab.

Den Lille Havfrue er blevet vandaliseret. Foto: David Rue Honoré. Fold sammen
Læs mere

Mens det så småt er ved at lysne i horisonten ved bredden på Langelinie, kommer solen til at stå op over et nationalklenodie, som i dag har et ekstra budskab til dens besøgende.

Det er Den Lille Havfrue, som i ly af natten er blevet malet over med rød og hvid graffiti og et politisk budskab.

»FREE HONG KONG« er budskabet, der nu pryder skulpturen.

Ordene »Befri Hong Kong« henviser til voldsomme protester, som har fundet sted i Hong Kong siden starten af juni sidste år, som startede i modstand mod et lovforslag, som vil betyde, at indbyggere i Hongkong kan udleveres til retsforfølgelse i Kina.

Den Lille Havfrue er et populært turistmål for især kinesiske turister, og afsenderne af brevet skriver, at det er en årsag til igen at vælge netop denne skulptur som mål for vandaliseringen.

»Ukendte gerningsmænd har i løbet af natten skrevet grafitti på den sten, havfruen sidder på,« bekræfter vagtchef ved Københavns Politi, Jesper Frandsen, over for B.T.

I en mail sendt til Berlingske påtager en eller flere under navnet »Hafferlaffen« sig ansvaret for hærværket.

Berlingske kan for nuværende ikke bekræfte med sikkerhed, at det også er »Hafferlaffen«, der står for vandaliseringen.

I mailen står der bl.a.:

»Til den danske befolkning: Det ligger os meget på hjertet at fortælle, at vi absolut ikke tager stolthed i at blive en del af den meget tvivlsomme gruppe som har »modificeret« den lille havfrue. Men vi har nu engang den meget rabiate og ekstremistiske holdning, at kampen for demokrati og frihed har fortrinsret for ikke-biologiske objekter (sic).«

»Som vedhæftet i denne mail, dokumenterer vi den aktion som vi lavede natten til mandag på Langelinie,« står der i mailen.

Opdateres...