Den lille båd gynger ikke længere

Flemming Bamse Jørgensen - et af dansk musiks store navne - døde nytårsnat af et hjertestop. Han blev 63 år.

Flemming Bamse Jørgensen Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Musikeren Flemming Bamse Jørgensen døde nytårsnat af hjertestop - 63 år.

Sidst danskerne kunne nyde hans stemme og store viden om musik var i tv-programmet "Så det synger", hvor han dystede med Karen og Mike Tramp den 25. december om en gevinst til Børnenes Kontor.

For børnene skulle have flæskesteg og legetøj.

Flemming Bamse Jørgensen startede med at spille trompet i FDF, men det blev rigtig alvor, da guitaren og rockmusikken ændrede verden i 1960'erne

Han slog igennem i 1970'erne med gruppen Bamses Venner og populariteten var intakt i over 30 år.

Gruppen har besøgt de fleste haller og forsamlingshuse i Danmark og i gennemsnit er der kommet et nyt album og 100 koncerter om året.

Flemming Bamse Jørgensen har lavet hit som "Vimmersvej", "Venner kom og se" og op gennem 70'erne og 80'erne toppede gruppen med "Er du langsom i nat" og ikke mindst i 1978 med "I en lille båd der gynger", der blev folkeeje.

Da Bamse fyldte 60 i 2007 skrev Jyllands-Postens Anders Lange, at mindst en snes af hans sange burde indlemmes i kulturministerens halbal-kanon.

I 1980 vandt gruppen det danske Melodi Grand Prix med sangen "Tænker altid på dig".

Flemming Bamse Jørgensen har haft flere filmroller, og han modtog i 1986 en Robert for årets mandlige birolle for sin medvirken i filmen "Ofelia kommer til byen".

Han er født i Randers, men voksede op i Århus. Skolen blev han aldrig venner med, så efter endt skolegang kom han i lære som maskinarbejder, men musikken trak.

Begravelsen er endnu ikke fastlagt, og efter ønske fra familien kommer den til at foregå i stilhed og kun med de nærmeste, der er tilknyttet familien.

/ritzau/