Den katolske kirke boomer i Nordsjælland

Den store, østeuropæiske arbejdshær i Nordsjælland strømmer ind på kirkebænkene i den katolske kirke i Helsingør, der nu holder messer på polsk.

Den store hær af arbejdskraft, der er rullet ind over de danske grænser fra Østeuropa, især Polen, Letland og Litauen, har skabt et boom i den katolske kirke i Helsingør, Sankt Vincent Kirke. Det skriver Helsingør Dagblad.

For at tilgodese den voksende katolske interesse, har kirken indført to messer om måneden, der foregår udelukkende på polsk. Nyskabelsen blev indført i foråret og det strømmer ind med polakker i kirken. Desuden har Helsingørs katolske kirke fået tre nye præster, der alle er polakker.

- Den katolske kirke har jo altid haft en stor rolle med at være med til at integrere udlændinge. I Helsingør har vi blandt andre irakere, litauere, ungarere, familier fra Sri Lanka, romaer og jugoslaver. Fra de østeuropæiske lande oplever vi netop nu en stigende interesse, siger den katolske menighedsrådsformand i Helsingør Elisabeth Tasarek Dahlerup.

/ritzau/