Den juridiske hofleverandør

70 i dag. Kammerherre, baron, oberstløjtnant, advokat Henrik Wedell-Wedellsborg, har i mere end 20 år leveret juridisk rådgivning til kongehuset.

Foto: Privatfoto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I rollen som juridisk rådgiver lever advokater oftest i det stille og uden pressens bevågenhed. Men når klienten er kongehuset eller sågar Hendes Majestæt Dronningen, ja, så følger det lejlighedsvis med at blive et kendt ansigt.
Og dagens fødselar har i mere end 20 år, nemlig siden 1989, været juridisk rådgiver for majestæten og den kongelige familie. Men Henrik Wedell-Wedellsborg er også på andre måder knyttet til kongehuset.
I 2007 blev han udnævnt til kammerherre for dronningen. Og siden 2006 har han været medlem af bestyrelsen for to kongelige fonde, Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond samt Mary Fonden. Endelig sidder han også i bestyrelsen for Dronning Ingrids Hæderslegat. Som partner i advokatfirmaet Bruun & Hjejle, det mest nålestribede af de store københavnske advokathuse, har Henrik Wedell-Wedellsborg selvfølgelig også en stribe danske og internationale erhvervsklienter.
Henrik Wedell-Wedellsborg rådgiver erhvervsvirksomheder i så forskellige sektorer som olie og gas, fødevarer og byggematerialer.
Han har desuden rådgivet i en række generationsskifter af virksomheder og godser og er blandt de førende inden for rådgivning om arveret. Også fondsretlig ekspertise er blandt spidskompetencerne.

I lighed med de fleste andre erhvervsadvokater sidder Henrik Wedell-Wedellsborg også i en stribe virksomhedsbestyrelser. Gennem årene er det blevet til mange bestyrelsesposter i både små og store virksomheder, men især de mange års arbejde i bestyrelsen for Magasin du Nord på Kongens Nytorv har fyldt meget i bestyrelseskarrieren.
Henrik Wedell-Wedellsborg sad i Magasins bestyrelse i mere end 20 år, heraf fem år som formand. Det blev undervejs – og af mange årsager – svære år for det engang så fine stormagasin, som kom på islandske hænder og nu ejes af britiske Debenhams.
Udover en lang advokatkarriere kan Henrik Wedell-Wedellsborg se tilbage på en næsten lige så lang karriere i forsvaret. Mere end 40 års tjeneste ved Den Kongelige Livgarde er det blevet til. Hovedparten af tiden dog som reservist der sluttende med titel af oberstløjtnant af reserven. Dertil kommer en lang række tillidshverv ved forsvaret.
Privatlivets rammer ligger i Charlottenlund, som i sommerhalvåret suppleres med sommerhuset Castra i Liseleje. Privaten tæller også fru Birgitte Gersted og de for længst voksne sønner, Gregers og Thomas.