Den eftersøgte Emilie Meng er fundet død

Emilie Meng, der har været forsvundet siden juli, er fundet død på Sjælland, oplyser politiet.

Foto: Privat

Efter fem måneders intens eftersøgning er Emilie Meng fundet død. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi søndag aften.

Liget af den unge pige blev fundet i en sø ved Regnemarks Bakke i Borup på Sjælland.

Det var klokken 15.39 Juleaftensdag, at politiet fik en anmeldelse fra en hundeejer om, at en person var fundet død. Ifølge politiet bar den afdøde præg af at have ligget i søen længe.

Liget blev siden overført til Retsmedicinsk Institut, hvor det nu er helt fastlagt, at der var tale om den eftersøgte Emilie Meng, der forsvandt i juli 2016 fra Korsør.

Der er omtrent 65 kilometer fra Korsør Station, hvor den dengang 17-årige pige sidst var set, til Regnemarks Bakke i Borup.

»Fundet åbner op for nogle helt nye efterforskningsmuligheder. Vi ved nu, at Emilie er fundet langt fra sit hjem, og derfor vil vi på pressemødet fortælle, hvordan borgerne kan hjælpe os med oplysninger i forhold til den nye situation,« siger Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, i en pressemeddelelse.

Emilie Mengs familie er underrettet om fundet.

Søndag klokken 20.30 holdt Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi, der nu overtager efterforskningen af sagen, pressemøde om Emilie Meng.

Vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fortæller, at politiet formoder, at liget er blevet anbragt i søen kort tid efter forbrydelsen, som de mener er sket 10. juli eller i dagene umiddelbart efter.

»Vi har nu et andet udgangspunkt i efterforskningen. Vi ved, at der er sket en forbrydelse,« siger han.

Under pressemødet søndag aften slog politiet fast, at Emilie Meng har været udsat for en forbrydelse. Læs mere om detaljerne fra pressemødet her.

Emilie Meng blev sidst set søndag den 10. juli klokken 04 om morgenen, hvor hun tog afsked med to veninder på Korsør Station. Klokken 9.30 skulle hun være mødt på arbejde som kirkesanger i Korsør Kirke, men hun mødte aldrig op.

Fra stationen skulle hun gå cirka to kilometer alene gennem byen for at nå hjem til forældrenes hus i byens centrum. Hun kom aldrig hjem.

Artiklen fortsætter under billedet

Emilie Meng blev sidst set i området foran Korsør Station. Hun ville gå ad stien, sagde hun til vennerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN.

Siden har politiet sat store ressourcer ind for at finde Emilie, mens hundredvis af frivillige ligeledes har ledt efter hende i nærområdet.

Hun var iført en sort langærmet cardigan med en sort blondebluse under, blå jeans og blå Adidas-sko, da hun forsvandt.

Politiet har modtaget adskillige henvendelser fra folk rundt om i landet, ligesom politiet også har foretaget flere ransagninger.

En ransagning i slutningen af oktober kom i stand, efter at nogle naboer havde meldt to beboere til politiet. Anmelderne havde aflyttet adressen, og de mente at have hørt lyde fra en indespærret person.

Politiet fandt ikke noget, og de to beboere fra Korsør har siden krævet erstatning for ransagningen i oktober og flere andre, som politiet foretog i forbindelse med efterforskningen. De kræver tilsammen 150.000 kroner i erstatning.