De unge halter efter: Nu vil Sjælland bringe vaccinerne lige til døren på uddannelsessteder

Region Sjælland gør det nu endnu lettere for de unge at modtage en vaccine. Fremover bringes de lige til døren på den unge målgruppes uddannelsessteder, og det er der ifølge regionen stort behov for.

Vacciner til døren. Man kender pop op-centrene fra testindsatsen, men nu vil Region Sjælland kopiere projektet med vacciner. Unge kan fremover modtage et stik ved siden af deres uddannelsesinstitution. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup (arkivfoto)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I indsatsen for at få så mange som muligt til at takke ja til et skud med en covid-19-vaccine står det klart, at de yngre målgrupper godt kan sætte tempoet op, hvis de gerne vil have en vaccine.

Derfor vil Region Sjælland gøre det endnu lettere for unge at få en vaccine, såfremt de ønsker det.

Regionen vil nu lave pop op-centre til vaccinationer ved uddannelsessteder i hele regionen, skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

I øjeblikket har regionen rettet henvendelse til omkring otte uddannelsesinstitutioner beliggende i Region Sjælland med henblik på at åbne omkring 30 pop op-centre.

Efter planen skal det foregå i uge 33.

»Vi vil gerne række ud til de unge og møde dem der, hvor de er. Mange unge er i gang med at tage en uddannelse og for at gøre det så let som muligt for dem at blive vaccineret, vil vi nu rykke vaccinationsindsatsen ud på uddannelsesstederne,« siger regionrådsformand Heino Knudsen (S) i meddelelsen.

Der er i øjeblikket 140.000 ledige tider til vaccinationer, som venter på at blive booket, og det er særligt den yngste målgruppe 11, der udgør personer på mellem 12 og 15 år, som mangler. I denne gruppe ligger tilslutningen på omkring 50 procent.

Dog retter indsatsen sig også mod de 18-25-årige, som Region Sjælland vil prøve at nå.

Trods masser af ledige vaccinationstider har en betydelig andel af denne målgruppe hverken fået første stik eller booket en tid, skriver Region Sjælland og påpeger, at det gælder for 30 procent af de 25-årige.

Pop op-løsningen blev også sidste år taget i brug i testindsatsen. Her blev der lavet pop op-testcentre, som eksempelvis rykkede ud til områder, hvor tilslutningen til testene var lav, og hvor smitten var høj.

55,6 procent af befolkningen er i øjeblikket færdigvaccineret, og her ligger Region Sjælland faktisk nogle procenter højere med 59 procents tilslutning.