De lå topløse på deres altan og fik klager. Nu trækker boligselskabet i land og undskylder

Det skabte meget debat, da to kvinder modtog klager for at solbade topløse på deres egen altan på Vesterbro i København. Nu undskylder ejerne af lejligheden over for kvinderne.

To kvinder modtog en e-mail fra deres ejendomsadministrator om, at flere beboere havde klaget over deres topløse solbadning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt (arkivfoto)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Må man solbade topløs på sin egen altan?

Det spørgsmål skabte onsdag meget debat, da to kvinder fik beskeden om, at flere naboer havde klaget over, at de solbadede topløse på deres altan på Vesterbro i København.

Men nu trækker ejeren af boligen beskeden tilbage og giver de to kvinder en officiel undskyldning.

»Vi er også af den holdning, at man skal bruge sin bolig, som man har lyst til. At naboerne klager, er vores sag, og ikke noget, der skulle være givet videre til pigerne,« siger Sarah Markussen, der er marketingschef i Go'Bolig, som administrerer den ejendom, hvor kvinderne bor til leje, til TV 2.

Hun uddyber, at administrationsselskabet havde handlet på klagerne uden at overveje, hvilke konsekvenser det ville medføre for de to kvinder. Ifølge hende er der sket en misforståelse mellem administrationsselskabet Newsec og ejeren af ejendommen, Go'Bolig.

Det var ellers lidt andre toner, der lød fra ejendomsselskabet forleden.

Her modtog de to kvinder, Salka Stougaard Rafn og Sofie Rømer Henriksen, en e-mail om, at ejendomsselskabet håbede, at de to kvinder »ville tage hensyn«, og »være rimeligt tildækket«, når de opholdt sig på deres altan.

»Tager kroppen tilbage«

De to kvinder fortalte onsdag til TV 2 Lorry, at de var i chok over henstillingen fra ejendomsadministrationen, og at de straks diskuterede, hvad de kunne gøre for at sætte fokus på, at de ikke ville seksualiseres, når de opholdt sig på deres altan.

I alt fire naboer i ejendommen, hvor de bor til leje, havde klaget, fordi de følte »ubehag« ved deres »letpåklædte adfærd på altanen«, lød det i e-mailen til kvinderne:

»Hej Salka og Sofie. Jeg skal gøre opmærksom på, at jeg desværre har modtaget henvendelse fra fire forskellige lejere vedrørende, at de føler ubehag ved jeres letpåklædte adfærd på altanen,«, skrev boligselskabet ifølge TV 2.

Boligselskabets melding fik meget opmærksomhed, efter at de to kvinder valgte at skrive et Instagram-opslag – og senere et debatindlæg i dagbladet Politiken – om episoden. Her argumenterede de for, at man skulle have lov at solbade topløs på altanen, at de ikke havde fået klager, hvis de var to mænd, og at de var en del af en udvikling, hvor »man tager kroppen tilbage«.

Ifølge ejeren af ejendommen vil hverken de to kvinder eller andre lejere fremover få problemer, hvis de vælger at solbade topløse på deres altan.

Skulle nogen af de 58 lejere i ejendommen vælge at klage igen, vil Go'Bolig fremover give besked om, at folk selv må bestemme, hvordan de ser ud på deres egen altan.

Det er slut med at blande sig i lejernes privatliv, fastslår de.