De konservative ville ikke have Jan Køpke

Det forhenværende folketingsmedlem for Fremskridtspartiet Jan Køpke Christensen undrer sig over, at man i Det Konservative Folkeparti gerne vil optage hans tidligere partikammerat Tom Behnke, idet Køpke Christensen selv er blevet afvist af partiet.

Jan Køpke Christensen, der sidder som løsgænger i både Aabenraas byråd og Sønderjyllands Amtsråd, forsøgte i november at søge om optagelse i den konservative lokalforening i Aabenraa.

"De ville ikke optage mig på grund af min tidligere politiske aktivitet. Ordret sagde de, at "din tidligere politiske karriere er ikke forenelig med den politik, der føres i Det Konservative Folkeparti." Det var deres eneste begrundelse," siger Jan Køpke Christensen til Ritzau.

Han understreger, at han er glad på Tom Behnkes vegne, og at reaktionen kommer, fordi han ikke kan forstå, hvordan det hænger sammen.

"Jeg har jo præcis den samme baggrund som Tom Behnke. Jeg synes, at det hænger dårligt sammen. I bund og grund er jeg jo konservativ," siger han.

Jan Køpke Christensen sad i Folketinget fra 1989 til 1998. Han meldte sig ud af Fremskridtpartiet sidste år som en modreaktion på Mogens Glistrups udtalelser om flygtninge og indvandrere samt den genindtrådte stifters politiske linie. Ritzau