De flyver og flyver i provinsen

Fremgang for provinslufthavnene viser, at de overtager mere af udenrigs- og chartertrafikken. Billund sætter passagerrekord.

Det går flyvende for de tre største provinslufthavne i Jylland. De hugger passagerer fra Kastrup. Billund Lufthavn sætter ny passagerrekord, men det går også godt i de andre store jyske lufthavne i Aalborg og Århus.

Bortfald af passagerafgiften i år, skærpet konkurrence mellem flyselskaberne, generel større rejselyst og flere penge blandt folk er forklaringen på fremgangen. I Aalborg og Århus bliver den modsvaret af betydelige investeringer.

Udviklingen viser, at provinslufthavnene har vundet pænt i kampen om passagererne på de europæiske ruter og på charter i forhold til lufthavnen i Kastrup. Her er fremgangen trods 21 millioner passagerer i år beskedne 2,5 procent.

I Billund sætter provinsens største lufthavn i 2007 ny passagerrekord med over 2,26 millioner passagerer - en fremgang på omkring 20 procent. I Aalborg er passagerfremgangen på hele 25 procent til 984.000 passagerer.

/ritzau/