De fleste flygtninge var på vej til Sverige

Mere end 300 flygtninge og migranter er i løbet af søndag og natten til mandag ankommet til Danmark, hvor de skal have deres sag behandlet. De fleste var på vej til Sverige, lyder det fra politiet.

Flygtninge primært fra Syrien lander sent søndag d. 6 september 2015 i Rødby med tog fra Tyskland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har været en travl søndag aften i landets sydlige politikredse. I alt er 365 flygtninge og migranter i løbet af søndag ankommet til Danmark via Tyskland. De er blevet indkvarteret og skal nu have deres sager behandlet, oplyser politiet.

I Syd- og Sønderjyllands Politikreds er i alt 69 flygtninge registreret i udlændingekontrolafdelingen på Padborg Station, fortæller Helle Lundberg, kommunikationsrådgiver ved Syd- og Sønderjyllands Politi. Flygtningene er blevet indkvarteret og har det ifølge Helle Lundberg godt. For de fleste flygtninges vedkommende var det dog ikke planen, at rejsen skulle ende i Danmark.

»De færreste var i aftes interesserede i at søge asyl i Danmark. De angav, at de var på vej til Sverige. Men jeg ved ikke, hvordan det ser ud, når vi får snakket med dem enkeltvis i dag,« Siger Helle Lundberg mandag morgen.

Broderparten af de ankomne er dog kommet med internationale tog til Rødby, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her har man søndag registreret 234 personer. Af dem har 64 personer søgt asyl.

»Der er klare indikationer på, at størstedelen af dem var på vej til Sverige. En del siger, at de var på vej til Finland og Norge. Endelig var der nogen, der var på vej til et sikkert sted, og det er så blevet Danmark, hvor de nu søger asyl,« siger politiinspektør Kim Kliver og fortæller, at politiet er klar, hvis der kommer flere flygtninge:

»Vi får til stadighed efterretninger fra vores samarbejdspartnere i ind- og udland, og det agerer vi selvfølgelig i forhold til. Man kan ikke sige, at fordi der var mange i går, kommer der mange i dag. Men vi er klar, hvis der kommer nogen.«

På Odense Banegård har man registreret 21 flygtninge. De har søgt asyl i Danmark, fortæller vagtchefen ved Fyns Politi.