»De er trætte og udmattede, når de kommer hjem fra skole«

Familien Egtved kan ikke pege på noget positivt, som skolereformen har bragt med sig.

Helene Egtveds søn, Bertil, går på Nordstrandskolen. Foto: Ólafur Steinar Gestsson Fold sammen
Læs mere

Hos Familien Egtved er man godt træt af folkeskolereformen. Der er lang tavshed, når mor, Helene Egtved, bliver bedt om at pege på positive ting, reformen har bragt med sig.

»Den stritter i alle retninger, jeg synes ikke, den har gjort noget bedre,« siger Helene Egtved. Hun er mor til 11-årige Bertil, der går i 4. klasse på Nordstrandskolen, og 12-årige Vigga, der går i 6. klasse på St. Magleby Skole, hvor Helene Egtved er medlem af skolebestyrelsen. Oprindeligt er hun uddannet journalist, men er i øjeblikket ledig. Til gengæld har hun meldt sig ind i Alternativet, netop på grund af sin utilfredshed med reformen. Og Helene Egtved kan hurtigt opremse de negative konsekvenser, reformen har bragt med sig.

»Min søn har droppet alle fritidsaktiviteter, fordi han ikke havde overskud til det, når han kom hjem fra de alt for lange skoledage,« siger Helene Egtved. Hun synes ikke, at nogen af børnene har fået noget positivt ud af reformen. »De er trætte og udmattede, når de kommer hjem fra skole, og de problemer havde vi slet ikke før. Motionen mangler i skoledagen, og skole-hjem-arbejdet, som der skulle være mere tid til, har lærerne mindre tid til.«

Helene Egtved synes, der har været for meget, der skulle implementeres på samme tid, og det har lærerne ikke haft tid til.

»Jeg har mistet føling med, hvad der sker i skoledagen. De har ikke lektier med hjem, fordi der er lektiecafeer, men jeg har ikke indtryk af, at de får nok ud af lektiehjælpen,« siger hun.