De er kendt for afpresning, vold og skyderier: Nu etablerer LTF sig også i udlandet

Loyal to Familia, der udspringer fra Blågårds Plads på Nørrebro i København, ekspanderer ikke bare i Danmark - grupperingen åbner også afdelinger på den anden side af Øresund.

Arkivfoto: Hos politiet i Malmø bekræfter pressetalsmand Nils Norling, at svensk politi »i allerhøjeste grad kender til Loyal to Familia«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Grupperingen Loyal to Familia (LTF), der sættes i forbindelse med alt fra afpresning til skyderier og rekruttering af børn og unge, ekspanderer nu yderligere og etablerer to afdelinger uden for Danmarks grænser.

Det oplyser grupperingens præsident, Shuaib Khan, til Berlingske.

»Årsagen til den nye udvikling for vores broderskab over de danske grænser og ind til Sverige findes i, at vi længe har haft et stærkt bekendtskab til de personer, som vi nu vælger at inkorporere i LTF, eftersom vi finder dem værdige,« uddyber Shuaib Khan i Ekstra Bladet.

LTF har således åbnet to afdelinger i Sverige – en i Malmø og en i Helsingborg, lyder det fra grupperingen.

Hos politiet i Malmø bekræfter pressetalsmand Nils Norling, at svensk politi »i allerhøjeste grad kender til Loyal to Familia«.

»Vi ved, at Loyal to Familia har været i Malmø, og at de forsøger at etablere sig her, og at de også er interesserede i at etablere sig i Helsingborg,« fortæller han i en mail til Berlingske.

Malmø har i de seneste år været særdeles hårdt ramt af voldsom kriminalitet og har derfor fået tilnavnet »Nordens Chicago«.

Sidste år blev 11 personer dræbt, 50 forsøgt dræbt, og politiet beslaglagde 600 våben. I år er voldsspiralen bare fortsat.

»Der er et stort magtvakuum i den kriminelle underverden i Malmø lige nu, og det er naturligt, at andre (grupperinger, red.) forsøger at tage kontrollen over den (den kriminelle underverden i Malmø, red.),« skriver han videre.

Politiet i København har i et tidligere interview med Berlingske fortalt, hvordan »kriminelle fra Storkøbenhavn mødes med ligesindede fra Malmø,« og at det »sker ofte«, men om politiet betragter nogen LTFere som del af den gruppe, er uklart.

Hos LTF markerede man i den forgangne weekend åbningen af de to nye afdelinger i Sverige med en stor fest i København, hvor de nye svenske medlemmer var inviteret.

LTF har de seneste måneder også ekspanderet inden for landets grænser ved at åbne flere afdelinger i Danmark. Hvor gruppen tidligere har været centreret omkring København og Nordsjælland, er der nu også afdelinger i Fredericia og Aarhus, så grupperingen ifølge eget udsagn i dag har 12 afdelinger rundt omkring i Danmark.

Loyal to Familia udspringer fra miljøet omkring Blågårds Plads på Nørrebro i København og blev etableret omkring årsskiftet 2012-13 af Shuaib Khan, der i dag fortsat er præsident i grupperingen.

Allerede fra begyndelsen har figurer med tilknytning til grupperingen markeret sig i sager om grov vold og afpresning.