De danske vandplaner skal ikke til EU-Domstolen

Landbruget er skuffet over landsretsdom, der betyder, at vandplaner ikke skal sendes til EU-Domstolen.

På trods af massiv kritik af vandplanerne har Vestre Landsret i Viborg netop afgjort, at beregningerne bag planerne ikke skal sendes til et tjek ved EU-Domstolen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Vestre Landsret fastslår onsdag, at de danske vandplaner ikke skal efterprøves ved EU-Domstolen, som landbruget ellers har ønsket.

På trods af massiv kritik af vandplanerne har Vestre Landsret i Viborg netop afgjort, at beregningerne bag planerne ikke skal sendes til et tjek ved EU-Domstolen.

»Vi er skuffede. Vi havde selvfølgelig håbet at få medhold i landsretten. Nu vil vi studere den 104 sider lange afgørelse for at se, hvilke andre muligheder vi har,« siger Hans Aarestrup, der er direktør i Bæredygtigt Landbrug.

Skuffelsen deles af Landbrug & Fødevarer, der er gået ind i sagen sammen med Bæredygtigt Landbrug.

Landbrugsorganisationerne mener ikke, at der er foretaget de nødvendige analyser for de økonomiske konsekvenser af vandplanerne.

»Det kan ikke nytte noget, at man indfører omfattende danske vandplaner uden at kende konsekvenserne for både erhverv og borgere. Det er urimeligt,« siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

/ritzau/