De billige fagforeninger tiltrækker nye medlemmer

Flere danskere melder sig ind i en fagforening, men det er ikke de traditionelle fagforeninger, der kan glæde sig over fremgangen. Danskerne vælger nemlig i stedet de billige, alternative fagforeninger.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fagforeningerne fik i 2014 godt 7.000 flere medlemmer, end de gjorde i 2013. Men det er kun de alternative og billige fagforeninger, der kan mærke medlemsfremgangen, skriver Politiken.

Arbejdsmarkedsforsker professor Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet siger til Politiken, at det ikke er lykkes de klassiske fagforeninger i LO at stoppe medlemstilbagegangen, selvom den ikke er så markant som tidligere.

»Fremgangen findes hos de prisbillige alternativer som Det Faglige Hus. Det ser ud til, at navnlig de unge ufaglærte mænd fravælger den klassiske fagbevægelse til fordel for de billige,« siger Henning Jørgensen til Politiken.

Professor Flemming Ibsen, også fra Aalborg Universitet, fortæller, at flere danskere i fremtiden vil komme til at arbejde på arbejdspladser, som ikke har overenskomster.

Han vurderer samtidig, at de, der melder sig ind i de billige fagforeninger, føler, at de har brug for juridisk bistand og en forsikring mod arbejdsløshed.