DBU på strammerkurs mod aftalt spil

Dansk Boldspil-Union strammer nu reglerne for at begrænse uetisk adfærd og matchfixing.

Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske fodboldspillere må ikke satse penge på kampe, de selv har interesse i eller insiderviden om. Det samme gælder for trænere, klubledere, dommere og spilleragenter, skriver Politiken.

Dansk Boldspil-Union (DBU) strammer nu reglerne og indfører forbud mod at spille på kampe i egen række for at bekæmpe matchfixing og anden uetisk adfærd.

Det vil sige, at en spiller fra 2. division fremover ikke må spille penge på opgør i 2. division.

»Det er et spørgsmål om nultolerance. Vi vil klart vise, at det er en topprioritet for os at bekæmpe matchfixing,« siger DBU-formand Jesper Møller til Politiken.

Berlingske har i den seneste tid sat fokus på problemer med matchfixing i professionel fodbold i Danmark. Fire spillere fra Hvidovre er sigtet for matchfixing, ligesom tre spillere fra Boldklubben Frem i 2010 angiveligt skal have indgået en aftale med to bettere om at tabe en kamp med to mål, hvis de fik cirka 100.000 kroner for det.

DBUs forbud skal også gælde spil på pokalkampe, og overtrædelse kan give bødestraf eller karantæne. Samtidig indføres en udvidet indberetningspligt, ligesom der lanceres en kampagne.

DBU-initiativet bliver ifølge Politiken modtaget med rosende ord fra både Spillerforeningen, Center for Ludomani og initiativet Play the Game, som arbejder for demokrati og åbenhed i sport. Her lyder vurderingen, at tiltaget vil have en positiv effekt og være med til at tøjle en usund spilkultur.