DBU: Kampen skulle ikke have været spillet færdig

Det var forkert, at EM-kampen mellem Danmark og Finland blev færdigspillet lørdag efter Christian Eriksens kollaps på banen. Det mener DBU, som hidtil har forholdt sig tavs om sagen. Forbundet ønsker nu en evaluering af forløbet.

Thomas Delaney, Andreas Christensen, Jonas Wind, Simon Kjær og Yussuf Poulsen står foran Christian Eriksen under EM-landskampen mellem Danmark-Finland i Parken lørdag den 12. juni. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var forkert, at EM-kampen mellem Danmark og Finland blev færdigspillet lørdag aften, efter at Christian Eriksen faldt om på banen med et hjertestop.

Det siger DBUs formand, Jesper Møller, i en netop udsendt pressemeddelelse. DBUs bestyrelse har i dag drøftet hele hændelsesforløbet på et ekstraordinært møde.

Meldingen kommer efter, at både landsholdstræner Kasper Hjulmand og flere landsholdsspillere har tilkendegivet, at EM-kampen efter deres mening ikke skulle have været genoptaget samme aften.

På aftenen, efter at Christian Eriksen var blevet genoplivet på banen og kørt til Rigshospitalet, gav UEFA landsholdet valget mellem at genoptage kampen samme aften eller næste dag klokken 12.

»Jeg er enig med landstræneren og spillerne i, at kampen ikke burde være genoptaget. Det var en forkert beslutning og helt uholdbart, at spillerne skulle på banen så kort tid efter den forfærdelige oplevelse. Den situation skal spillere og trænere ikke bringes i, for det er og skal ikke være deres beslutning,« siger Jesper Møller, som selv sidder i UEFAs eksekutivkomité.

Ønsker en evaluering af forløbet

Både Martin Braithwaite og Kasper Schmeichel fortalte mandag, at de gerne ville have været den beslutning foruden.

Berlingske har også talt med krisepsykologer, som tilsvarende vurderer, at spillerne ikke skulle have været stillet det ultimatum oven på en så voldsom oplevelse.

Men DBU har indtil nu forholdt sig tavs om sagen. Forbundet ønsker nu en evaluering af forløbet. Jesper Møller vil om nødvendigt stille forslag i UEFA om at ændre proceduren for den slags beslutninger.

»Nu ønsker vi en evaluering af hele beslutningsforløbet, så vi kan få alle relevante fakta og oplysninger på bordet. Vi skal have kigget på en ændring af reglerne, så vi aldrig nogensinde står i samme situation igen. Vi er klar til at stille et beslutningsforslag i UEFA,« siger han.

Repræsentanter for UEFA har meldt ud, at man ikke kunne flytte opgøret mere end et halvt døgn på grund af planlægningen af resten af EM-programmet.