DBU frikender fodboldspillere for matchfixing

To fodboldspillere fra Varde er blevet renset for mistanke om matchfixing. Der er dog fortsat en mistanke om uetisk adfærd, hvor der er væddet på egne kampe.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Boldspil Union (DBU) har fredag frikendt to fodboldspillere fra 2. divisionsklubben for matchfixing.

Det står klart, efter en undersøgelse foretaget af DBU og Danmarks Idrætsforbund (DIF) ikke har givet beviser for, at der var snyd med i spillet i to Varde-kampe.

Sagen opstod, da Politiken tidligere på året skrev, at der var blevet observeret et usædvanligt spillemønster på to kampe med Vardes hold i sæsonen 2012/13. Her skulle de to spillere fra Varde angiveligt have sat store indsatser på spil på egne kampe.

DBU og DIF har blandt andet afhørt spillere, trænere og andre personer fra klubmiljøet, og på den baggrund frikender man altså Varde-spillerne for decideret matchfixing.

»Efter vores undersøgelse har vi konstateret, at de omtalte kampe ikke er mistænkt for at være matchfixet. Det er dokumenteret, at der er blevet spillet store beløb på kampene, men ifølge vores undersøgelser er pengene ikke sat på usædvanlige resultater, og de viser ingen forbindelse mellem de spillede beløb og personer fra Varde,« siger Jakob Høyer, der er kommunikationschef i DBU.

DBU oplyser dog, at undersøgelserne har ført til en mistanke om uetisk adfærd, men denne mistanke adskiller sig fra Varde-sagen. Dette vil blive behandlet i en særskilt sag på et senere tidspunkt.

Den undersøgelse, der skal foretages i forhold til uetisk adfærd drejer sig ifølge Berlingskes oplysninger om spil på egen kamp. Berlingske har tidligere beskrevet, at to ud af de tre spillere, der ifølge Politiken var i søgelyset for matchfixing, også har spillet penge på kampe, hvor to Varde-spillere var en del af holdopstillingen.

Det fremgår af en aktindsigt, Berlingske tidligere har fået i Spillemyndigheden, som bygger på en advarsel til myndigheden om uetisk adfærd fra et stort internationalt bettingselskab.