DBU: Carlsberg bør give kvajebajere efter reklamestunt

Der står 1000 kolde fadøl klar i lufthavnen, når de danske fans lander i Irland tirsdag. Det er på sin plads, efter at Carlsberg var lidt for kække med en reklame i Irland, hvor det danske bryggeri udtrykker støtte til de irske rivaler.

Så er der bajere til danskerne i Irland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kaare Smith & Lars Møller
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Kom så, Irland.«

Sådan lyder en reklame for det danske bryggeri fra Valby, der gennem mange år har haft et samarbejde med det danske landshold. Reklamen hænger i Irland, og den vækker nu en del undren hos Dansk Boldspil-Union (DBU), der mener, at Carlsberg skylder kvajebajere for reklamen, der kan bringe tvivl om ølfabrikantens loyalitet.

At der nok er tale om en vittighed, understreges af den efterfølgende tekst: »(Fortæl det ikke til chefen i København).«

Men selv om der bare er tale om lidt drillerier fra Carlsbergs irske afdeling, så mener DBU, at det er på sin plads med kvajebajere til de mange danske fans, der tirsdag lander i Dublin for at heppe på det danske landshold. På Twitter holder de sig ikke tilbage med at spille videre på vittigheden:

Ifølge Carlsberg er der ikke grund til at tvivle på, hvor deres loyalitet ligger. Til TV 2 Lorry siger Kasper Elbjørn, der er presseschef for Carlsberg:

»Vi er på danskernes side, ikke! Vi har ligget i Valby i 170 år og brygget øl derfra. Men vi er selvfølgelig glade for, at irerne elsker en Carlsberg-pilsner, ligesom danskerne gør«.

Til spørgsmålet om, hvorvidt DBUs krav om kvajebajere ikke bare er på sin plads, svarer Kasper Elbjørn til TV 2 Lorry­:

»Haha! Vi synes ikke, der er grund til kvajebajer. Men vi giver meget gerne en omgang, når danskerne lander derovre, svarer pressechefen kryptisk.«

Det betyder helt konkret, at der vil stå 1000 kolde fadøl klar i lufthavnen, der blot venter på at blive drukket af danske fans. Men de var nu planlagt i forvejen, fastslår pressechefen overfor TV 2 Lorry, der, ligesom Carlsberg, kører vittigheden videre.

Så Carlsberg skylder faktisk bajere. Vittighed eller ej.

Carlsbergs danske afdeling har efterfølgende svaret den irlandske afdeling igen med en redigeret udgave af reklamen, hvor teksten i stedet lyder:

»Virkelig, Irland? (...Vi kommer med 3000 vikinger og en Lord).«