David Trads undskylder ni år gammel nazi-forside

Informations tidligere chefredaktør undskylder nu, at avisen i 2003 hængte kirkeministerens spindoktor ud som højre-ekstremist på forsiden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For ni år siden beskyldte dagbladet Information den daværende spindoktor for kirkeminister Tove Fergo (V), Henrik Gade Jensen, for at have højreekstremistiske holdninger og for at have forbindelse til nazikredse.

Beskyldninger, som ikke holdt vandt, men som fik Henrik Gade Jensen til at sige sit job op, da det skabte for meget fokus på hans person.

I TV-programmet »Hængt ud på forsiden: Henrik Gade Jensen« tog DR mandag sagen op og kunne fortælle, at Informations daværende chefredaktør ikke havde lyst til at medvirke.

Dagen efter erkender David Trads, der nu er Berlingske-korrespondent i USA, at artiklen 25. november 2003 aldrig skulle have været bragt, da den »viste sig ikke at være korrekt«.

- Jeg undskylder hermed over for Henrik Gade Jensen, at vi dengang bragte historien, og jeg undskylder, at jeg ikke tidligere har beklaget den, skulle det vise sig, grundløse anklage. Det kan der være mange grunde til, men ingen af dem er relevante, skriver David Trads på sin Facebook-profil.

DR har spurgt David Trads, om han ville medvirke i mandagens program, men fik et nej tak med en forklaring om, at Trads »ikke havde tid midt under dækningen af USAs præsidentvalg«.

- Det var, kan jeg tydeligt se i dag, en tarvelig beslutning. Det var udtryk for fejhed, for det mindste jeg kunne have gjort, var offentligt og utvetydigt at have undskyldt for de fejl, som jeg er ansvarlig for, og som desværre kom til at skade Henrik Gade Jensen, skriver David Trads.

Da artiklen med overskriften »Højre-ekstremist er spindoktor for Tove Fergo« udkom for snart ni år siden, forsvarede David Trads den og kaldte den »journalistik lige efter bogen«.

- Intet kunne være mere forkert. Jeg burde have lagt afstand – og have opsøgt Gade Jensen personligt og offentligt have undskyldt, da vi senere i forløbet fandt ud af, at beskyldningerne var grundløse, skriver David Trads på Facebook.

Henrik Gade Jensen nåede at være spindoktor for Tove Fergo i et år, inden han på grund af Informations artikel valgte at tage sit gode tøj og gå.

Gade Jensen er i dag sognepræst på Lolland.