Dash-8 landet uden problemer

SK 1641 med planmæssig ankomst i Hamburg 9.20 er landet. På sine hjul. VIDEO: SAS-fly på vingerne igen

SK 1641 til Hamburg i Tyskland var ikke et hvilket som helst fly i morges. Det var det første Dash-8-fly i luften, efter at det kom frem, at flytypen har problemer med landingsstellet.

Nu er flyet landet sikkert og uden problemer i Hamburg, oplyser pressechef Jens Langergaard fra SAS.

Selskabet flyver ifølge ham seks flyvninger med ét fly i dag i, og efterhånden som der gennemføres testflyvninger af de øvrige fly, kommer de resterende fly i luften senest 15. oktober.

Det har været fremme, at problemerne med flytypen har kostet SAS i omegnen af 400 millioner kroner.

Koncerndirektør i SAS Mats Jansson forventer, at SAS vil få erstatning fra den canadiske flyproducent Bombardier, som har prduceret Dash-8-flyene.

Ifølge en undersøgelse af flyene, som SAS selv har gennemført, blev der fundet rust i landingsstellene på samtlige 27 fly i SAS-flåden. Rusten sad i lukkede systemer, som SAS slet ikke måtte åbne og røre ved. Derfor er ansvaret fabrikantens, mener SAS.

- Jeg forventer, at når vi får talt med Bombardier om det her, så når vi frem til erstatning på en halv milliard svenske kroner til dækning af både direkte og indirekte omkostninger, sagde Mats Jansson på et pressemøde onsdag ifølge Ritzau.