Dansktalende salafist opfordrer til hellig krig

I en video udgivet på YouTube opfordrer en dansktalende person i Syrien »brødre og søstre« til at rejse til landet for at deltage i krigen.

Foto: YouTube. I en nu afpubliceret video på YouTube optrådte Abu Khattab med opfordringer til danske muslimer om at drage i hellig krig.
Læs mere
Fold sammen

I en video sendt onsdag til Jyllands-Posten opfordrer danske krigere i Syrien til at rejse til det krigshærgede land og kæmpe i hellig krig.

I videoen ses den dansktalende Abu Khattab, der taler om »den forglemte forpligtelse«, som kræver, at man udkæmper jihad. Ved siden af Abu Khattab sidder en tildækket kriger med en riffel.

»Kære brødre fra Danmark. Vi har været sammen i Syrien i lang tid. Vi har kæmpet sammen i lang tid. Vi har set vores brødre fra forskellige lande gået bort. Vi har set kvinder og børn blevet slagtet af Kuffar. Hvis du ikke kan (tage til Syrien, red), så tag til Yemen....Jihad fisabiliah, mine kære brødre, er den bedste handling. Vi har lært, at vi skal tænke på vores brødre mere end på os selv. Hvis du bor i et luksushus i Danmark, du elsker din kone og dine børn, det vil ikke gavne dig, hvis du ikke elsker jihad fisabilliah,« siger Abu Khattab blandt andet.

»Vi har fået alt i Danmark, vores forældre betalte alt, vi fik gratis brød og mælk, men stadig Kuffar kunne ikke narre os. Kære brødre, den bedste belønning er jihad, Dit blod vil dufte, din imam vil komme som en lysende boble. Mine kære brødre og søstre, som er i Danmark, I burde også komme. Dette er den bedste handling, styrk den islamiske befolkning og den islamiske stat,« siger han i videoen.

Abu Khattab tilhører den danske salafist-organisation Kaldet til Islam, og han har i et par år, lagt videoprædikener ud på nettet rettet mod unge muslimer i Danmark.

Hans opfordringer til at rejse til Syrien og kæmpe og de mindst 65 danskere, der er rejst til Syrien, har i flere omgange fået Politiets Efterretningstjeneste til at råbe alarm.

PET er bekymret, fordi de militante islamister på et tidspunkt vender hjem til Danmark, og da vil de formentlig være stærkt radikaliseret samtidig med, at de har fået erfaring i kamphandlinger, brug af håndskydevåben og fremstilling af bomber, som kan bruges ved terrorhandlinger i Danmark.

Ifølge Jyllands-Posten befinder mindst 6000 vesterlændinge sig i øjeblikket i Syrien, og det er blevet udråbt som den måske største sikkerhedstrussel de kommende år.