Danskerne vil bare væk fra regnen

Sommeren 2007 bliver guldregn for rejsebranchen. Ikke nok med at august og efterårs- ferien næsten er udsolgt, så køber folk vinterrejser i et hidtil uset omfang.

Seks uger med regn og temperaturer på den forkerte side af tyve grader er nu for alvor ved at have gjort det af med de sidste rester af danskernes vejroptimisme.

I stedet bestormer vi rejseselskaberne i et forsøg på at komme væk fra syndfloden og ned langs breddegrader, hvor man kun bliver våd, hvis man selv hopper i vandet.

Hos Apollo og Star Tour er alle rejser for resten af juli helt væk, og august er ved at være udsolgt.

Apollo har solgt 90 procent af sine augustrejser. Og hos Danmarks største rejsearrangør, Star Tour, ligger tallet på 85 procent. Det reelle antal solgte rejser er endda noget højere, da den seneste statistik er fra i fredags, fortæller Stig Elling, direktør for Star Tour.

Men det er ikke kun salget i sommermånederne, der ligger langt over middel. Danskerne helgarderer sig langt frem i tiden ved at købe efterårs- og vinterferier i et hidtil uset omfang.

»I juni og juli måned har vi solgt dobbelt så mange vinterrejser som på samme tidspunkt sidste år hvor vi også havde en dårlig forsommer. Det danske vejr er ganske enkelt guldregn for os i øjeblikket,« siger Stig Elling, der selv befinder sig i et regndryppende sommerhus i Rågeleje.

Skolernes efterårsferie er også ved at være fuldt booket hos Star Tour. 70 procent af rejserne i uge 42 er væk. Hos Apollo har man en anelse flere rejser tilbage i den uge. Og her forstår man godt, hvad der har vækket danskernes rejsetørst.

»Forsommerens vejr har været ekstremt. Personligt er det kun lykkedes mig at komme på stranden en enkelt gang i år. Det er ikke så underligt, man bare vil have sikkerhed for at opleve solen en enkelt uge,« siger Apollos informationschef, Rikke Koks Andreassen.

Hun anbefaler folk, der gerne vil af sted så hurtigt som muligt, at bruge rejseselskabernes »last-minute« tilbud på nettet. Det er derimod ikke nogen god idé blot at bestille en flyrejse. På mange af sydens feriesteder er alle hoteller totalt udsolgt, forklarer hun.

Rikke Koks Andreassen indrømmer, at den voldsomme efterspørgsel kan have presset priserne i vejret.

»Langt de fleste rejser bliver solgt til listepriser nu, vi behøver ikke sætte vores rejser på udsalg.«

Så du kan afvise, at nogle rejser sælges over listeprisen?

»Nej, det kan jeg naturligvis ikke. Men udgangspunktet er, at vores rejser sælges til listepriser,« siger Rikke Koks Andreassen.