Danskerne venter stadig

I bussen på vejen til startbanen måtte de danske soldater stoppe i en fart og kaste sig i grøften, da sirenerne varslede raketangreb.

De danske soldater, der i aftes stod klar til at gå ombord i et dansk Hercules transportfly ved Basra, fik sig en slem skuffelse i aftes.

I bussen på vejen til startbanen måtte de stoppe i en fart og kaste sig i grøften, da sirenerne varslede raketangreb. Og kort efter kom beskeden om, at den danske transportmaskine ikke kom alligevel.

I Kuwait sad ved samme tid henved 30 soldater fra helikopterdetachementet iført fragmentationsvest og hjelm og med opladte våben i Herculesflyet. Motorerne var i gang, men tiden gik og pludselig kom beskeden: Aflæg veste og hjelm, og forlad flyet.

Forklaringen: Flyets instrumenter viste, at et brændstoffilter var ved at stoppe til.

Flyvevåbnets nyindkøbte Hercules medbringer ikke længere et reservedelslager, så de danske soldater må vente på, at småstumperne ankommer via luftfragt fra Danmark.

Tirsdag eftermiddag er der en parade. Et farvel til soldaterne og en afslutning på et væsentligt og omstridt kapitel af Danmarks nyeste, sikkerhedspolitiske historie.