Danskerne uenige om Muhammed-tegninger

Op til femårsdagen for Muhammed-tegningerne står danskerne delt i spørgsmålet, om det var rigtigt at trykke dem. Det synes 48 procent.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Knapt halvdelen af danskerne bakker i dag op om Morgenavisen Jyllands-Postens trykning af de satiriske Muhammed-tegninger.

Det viser en opinionsundersøgelse, som analyseinstituttet Voxmeter har foretaget for Ritzau op til femårsdagen torsdag for offentliggørelsen af de omstridte tegninger, som stadig giver anledning til terrortrusler.

48 procent af de spurgte har sat kryds ved "ja" på spørgsmålet, om de synes, det var rigtigt af Jyllands-Posten at offentliggøre tegningerne. 38 procent svarer "nej".

Med 54 procent er det især de mandlige vælgere, der bakker op om tegningerne, mens kvinderne er mere lige fordelt med 43 procent for og 42 procent imod.

Voxmeter har også spurgt til danskernes holdning til muslimer og islam her fem år efter tegningerne, og den har ikke flyttet sig meget.

83 procent svarer, at Muhammed-sagen ikke har ændret deres holdning til muslimerne bosiddende i Danmark, og 76 procent svarer, at sagen ikke har ændret deres holdning til islam.

19 procent har dog fået en mere negativ holdning til islam.

/ritzau/