Danskerne samlede 87 mio. kr. ind

Danmarks Indsamlingen nåede sidste års beløb, da der fredag aften blev samlet ind til afrikanske børn.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne kom til lommerne fredag aften, da det store indsamlingsshow, Danmarks Indsamlingen, løb over skærmen. I en måned har private danskere, virksomheder og institutioner smidt penge i kassen, og over det fire timer lange show fredag blev flere store summer føjet til. Kort efter midnat kunne aftenens værter Louise Wolff og Mads Steffensen afsløre, at godt 87 mio. kroner var blevet samlet ind til afrikanske børn på flugt, som i år var fokus.

Og selv om beløbet på nøjagtig 87.025.130 kroner kun lige sniger sig op over sidste års indsamling, der er registreret til 87 mio., så er der stor tilfredshed hos talsmanden for indsamlingen, Line Grove Hermansen. Hun påpeger, at danskerne også har været aktive to andre gange inden for det seneste år, nemlig til Danmarks Indsamlingen sidste år og til nødhjælpsindsamlingen i august.

- Det er nu tredje gang på et år, at danskerne har valgt at se stort på finanskrise og de andre ting, vi hører om i øjeblikket, og hjælpe nogle mennesker, der har behov for det. Vi er i høj grad tilfredse, for i alt er der inden for et år blevet indsamlet langt over 200 mio., siger Line Grove Hermansen, som også er kommunikationschef hos SOS Børnebyerne, til Radio 24syv.

Gennem showet fik seerne lov at komme med på besøg i Afrika for at se, hvad de donerede penge kommer til at gå til. De skal nu deles mellem 12 organisationer, som yder forskellige indsatser i Afrika inden for temaet Børn på flugt.

Og udover et glimt af Afrika blev danskerne underholdt med musik, optrædener og konkurrencer. Medina og Søren Rasted var værter i én time, hvor de fik skrabet godt 31,2 mio. kroner sammen mod den sidste times værter, Brødrene Price, som endte på godt 29 mio.