Danskerne: Nej til vindmøllecenter i Thy

Regeringens planer om at opføre kæmpevindmøller i Thy er i kraftig modvind - ikke bare på Christiansborg, men også i befolkningen, viser ny meningsmåling.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et massivt flertal af danskerne siger nej til regeringens planer om at placere

et stort vindmølletestcenter i Thy. 56 procent af befolkningen er modstandere, mens kun 26 procent siger ja. Det viser en ny meningsmåling, som A&B Analyse har lavet for netavisen Altinget.

I Region Nordjylland, hvor møllerne skal stå, er modstanden endnu større. Her siger hele 75 procent af de adspurgte nej til kæmpevindmøllerne.

Testcentret er et ønske fra vindmølleindustrien til afprøvning af fremtidens kæmpevindmøller. Men opførelsen vil samtidig betyde fældning af over 800 hektar i Østerild Klitplantage i Thy. Derfor kæmper både protestbevægelsen Landsforeningen for Bedre Miljø og Danmarks Naturfredningsforening samt flere universitetsforskere mod projektet i et af Danmarks sidste store uforstyrrede naturområder.

Danmarks Naturfredningsforening har foreslået en række alternative placeringer af vindmøllecentret. Men de er alle hurtigt blevet skudt ned af Miljøministeriet som forkerte eller for dyre.

Miljøminister Karen Ellemann (V) mener efter forskellige udlægninger onsdag fra hende og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at Østerild er den bedste placering. Men hun lover, at hver sten vil blive vendt.

Både i Socialdemokratiet, SF og Dansk Folkeparti på Christiansborg er der fortsat skepsis. Den deles af deres vælgere, viser Altingets måling. I de tre partier siger ca. 65 procent af de adspurgte nej til at lægge testcentret i Thy, mens kun omkring 20 procent er for.

1404 personer har deltaget i meningsmålingen.

/ritzau/