Danskerne køber charterrejser online

Jyderne har endda overhalet sjællænderne, når det gælder rejsekøb på nettet.

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Nogle varer egner sig tilsyneladende utroligt godt til internettet. I hvert fald hvis man spørger rejsebranchen, der på det seneste har oplevet en glubsk vækst i salget af rejser online.

Det gælder blandt andet rejsebureauet Apollo, der har registeret et rekordhøjt antal rejser solgt via nettet.

- De seneste seks uger har vi kunnet konstatere en rekordhøj internet-handel. Hele 70 procent af de Apollo-rejser, der er blevet solgt totalt set over de seneste seks uger, er solgt over apollorejser.dk, og der er rekordhøjt, siger administrerende direktør i Apollo, Jan Lockhart.

Set over et helt år, bliver 55 procent af Apollos 150.000 solgte rejser, afsat via nettet. Og Jan Lockhart forventer, at det tal vil fortsætte med at stige.

- Med den nuværende udvikling er der næppe tvivl om, at vi når vores målsætning om 80 procent web-bookinger af det totale antal solgte Apollo-rejser ved udgangen af 2008, vurderer han.

Som en ekstra krølle på halen viser Apollos registreringer, at jyderne har overhalet sjællænderne, når der skal købes rejser på nettet.

72 procent af jyderne har de seneste seks uger brugt nettet til at bestille deres rejse hos Apollo, mens det gælder for 68 procent af københavnerne og sjællænderne.

- Det er første gang, vi ser, at jyderne indtager førerpositionen på internethandel hos os, udtaler Jan Lockhart.

Nemmere via nettet

Professor i afsætning på CBS, Torben Hansen, har tidligere forklaret over for Berlingske Tidende, at køb via nettet er attraktivt, fordi det giver færre begrænsninger.

- Rejser er en af de varer, der egner sig godt til salg via nettet, fordi forbrugeren ikke går glip af noget information ved at købe online frem for offline. Tværtimod er det nemmere, og mulighederne for at søge yderligere information er bedre, lyder forklaringen.

Generelt er danskerne i dag mere tilbøjelige til at handle på nettet, end for bare få år siden. Ifølge business.dk er antallet af dankorttransaktioner på nettet firdoblet siden 2003.