Danskerne henter katten på internater

Flere og flere danskere henter deres nye kat på et af Dyrenes Beskyttelses internater. Den gode historie om kattens fortid, lokker folk til, fortæller projektleder.

Flere og flere danskere henter deres nye kat på et af Dyrenes Beskyttelses internater. Den gode historie om kattens fortid, lokker folk til, fortæller projektleder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Gadegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når danskerne køber en kat, handler det ikke blot om, hvilken en, der er sødest, men også om hvilken historie, der følger med i købet. Derfor vælger rekordmange at hente deres kat fra et af landets pensionater.

I løbet af årets ni første måneder har Dyrenes Beskyttelse konstateret, at flere og flere vælger at hente deres nye kæledyr fra et af deres internater - og særligt katte er i høj kurs, fortæller projektleder Jens Jokumsen.

Han glæder sig over tendensen.

»Det er meget positivt, at flere katte videreformidles fra vores internater. Det er rigtig flot, at danskerne vil være med til at tage ansvar og give en hjemløs kat, der har haft en trist skæbne, et trygt og godt hjem,« siger Jens Jokumsen.

Når danskerne i stigende grad henter katten på et internat, skyldes det, at der kommer en personlig historie med i købet, vurderer Jens Jokumsen.

»Vi hører, at folk godt kan lide den gode historie om, hvor katten eller killingen har været før. Det er ofte en trist historie, og mange kan godt lide at hjælpe dyrene videre og give dem en ny chance,« siger Jens Jokumsen.

Samtidig peger han på, at det er nemt for mange familier at købe kattene fra et pensionat, da de allerede er mærket, neutraliseret og har været igennem både loppe- og ormekur.

Siden årets begyndelse har 3.228 katte fra Dyrenes Beskyttelses internater fundet nye hjem. Det svarer til mere end 12 katte om dagen.

Det er en klar stigning i forhold til de seneste par år. Alene i september måned videreformidlede internaterne nye hjem til 566 katte.